23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Мер Житомира пояснив, чому радикально скоротили склад виконкому

Мер Житомира пояснив, чому радикально скоротили склад виконкому

  • 20 вересня, 2019 16:10
17 вересня на черговій сесії Житомирської міської ради депутати прийняли рішення про скорочення складу виконавчого комітету. Так, з 25 членів виконкому залишилися лише 10 осіб.

Міський голова Житомира на своїй сторінці у соцмережі пояснив причини скорочення.
 

"У серпні Наталія Волинець очолила громадську раду при ОДА і був зареєстрований проект рішення по виведенню її зі складу виконавчого комітету, бо це могло спричинити певні незручності. Аналогічне рішення сесія ухвалювала й раніше, коли членом наглядової ради при НАБУ став Сергей Артёмов. 

Під час розгляду проекту рішення на погоджувальній раді, депутати поставили питання про роботу самого виконкому. Зокрема, їх цікавила інформація щодо відвідуваності засідань. Тоді виникла пропозиція переглянути склад і вивести всіх, у кого було 30% і більше пропусків

З цією рекомендацією ми й вийшли на сесію. Я двічі ставив її на розгляд, але вона не набирала необхідної кількості голосів. Згодом депутати запропонували повністю «перезавантажити» цей орган, залишивши тільки тих членів, які входять у виконком за посадою"
, - зазначив Сергій Сухомлин.




Також мер міста додав, що на наступних сесіях міськради буде формуватись новий склад виконкому. Він не виключає, що розглядатимуться й претендентів, які працювали у попередньому виконкомі.
Поділитись

Новини по темі: