19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • СБУ проводить обшуки в одному з управлінь Нацполіціі Житомирської області - ЗМІ

СБУ проводить обшуки в одному з управлінь Нацполіціі Житомирської області - ЗМІ

  • 19 вересня, 2019 11:35
У Житомирській області 19 вересня працівники Служи безпеки України проводять обшуки в Управлінні захисту економіки Нацполіції.

Про це повідомляє сайт Житомир інфо з посиланням на власні джерела.
 

«Обшуки проходять за місцем роботи працівників УЗЕ, в Житомирі та по області. Слідчі дії пов’язані зі ст.359 Кримінального кодексу України», - розповів співрозмовник.


Стаття 359 КК України має назву «Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації».

Офіційних коментарів з приводу обшуків поки немає. Можливо, обшуки пов’язані з розслідуванням ДБР можливого порушення таємниці телефонних розмов з боку правоохоронців.
 

«Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного порушення працівниками правоохоронних органів таємниці телефонних розмов та подальшої передачі отриманої інформації стороннім особам. За попередньою інформацією: працівники правоохоронних органів, використовуючи службове становище, отримували від операторів мобільного зв’язку відомості, що становлять таємницю; отримані дані правоохоронці через посередників продавали замовникам. Слідчими ДБР спільно з працівниками Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України було проведено санкціоновані обшуки, за результатом яких здобуто докази протиправної діяльності групи осіб - правоохоронців та цивільних осіб», - повідомляла 16 вересня пресслужба ДБР.


Зазначалося, що наразі проводяться слідчі дії з метою отримання доказів для належного обґрунтування підозри працівникам правоохоронних органів та іншим співучасникам вчинення злочину.
Поділитись

Новини по темі: