27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирянам пропонують вибрати зовнішній вигляд майбутнього пам'ятник воїнам АТО. ФОТО

Житомирянам пропонують вибрати зовнішній вигляд майбутнього пам'ятник воїнам АТО. ФОТО

  • 5 вересня, 2019 9:47
Житомирська міська рада опублікувала п'ять ескізних проєктів пам'ятника воїнам АТО, що загинули під час захисту східних рубежів нашої країни.

Як повідомляв "Журнал Житомира", пам'ятник встановлять у центрі Житомира, в сквері на вулиці Перемоги.

Зазначимо, що серед проєктів вирізняється один - сучасна композиція, що символізує рубець на тілі держави. Інші проєкти мають більш класичний вигляд.
 

Композиція 2505201976


Композиція заглиблена на 2 м від рівня землі і підіймається на 2 м над рівнем землі. Символізує рубець на тілі держави, міста. В заглибленні на стіні викарбовуються імена загиблих, що спонукає до концентрації думок на подіях, що призвели до втрат. Навпроти стіни місце для відпочинку, спілкування, вшанування загиблих.




Композиція 8888807


Виконана у вигляді лодії. Образи на лодії символізують воїнів всіх поколінь, які боролись за незалежність нашої держави. Лодія — це наша історія, наше минуле. Шануючи його ми переміщуємось у сучасність. Те, що композиція має бути розміщена біля фонтану є символічним, бо вода - це життя. Воїни захищають наше життя. В давнину з піснею "Пливе кача" воїни відходили в небуття. І ця композиція, як продовження цієї сумної традиції.

Композиція 8857778


Обеліск з зображенням воїнів-захисників України на Сході України. Характерно, що наші земляки-десантники одними із першими пішли на захист Вітчизни. І символічно, що в композиції відображено знак десантних військ. Площини відкрито для інформаційних текстів.


Композиція 5121957


Скульптурно-пластична композиція є оглядовою з усіх сторін, але акцентовано увагу на двох домінантних рішеннях. З фасадної сторони - огляд на воїнів - захисників Вітчизни на Сході України, з іншої - герої України, які віддали своє життя у всі віки боротьби за незалежність нашої держави.


Композиція 145777


Композиція символізує образ молодого сина України, що віддає своє життя у битві з ворогом. Зображено момент апогею, коли молода людина-воїн гине, згораючи в горнилі війни.





Житомиряни можуть взяти участь в оцінюванні та проголосувати за найкращий, на їх думку, проєкт. Голосування вплине на остаточний вибір проєкту. Вибрати найкращу композицію можна за посиланням.
Поділитись

Новини по темі: