26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Між Україною та Росією розпочався обмін полоненими: Сенцов і моряки прилетіли додому

Між Україною та Росією розпочався обмін полоненими: Сенцов і моряки прилетіли додому

  • 30 серпня, 2019 8:19
  • 1
Між Україною та Росією розпочався обмін полонених Про це йдеться в повідомленні новообраного генерального прокурора України Руслана Рябошапки із посиланням на співробітницю Верховної Ради України Анну Ісламову, інформує УНІАН.
 

«Обмін завершився: моряки, Сенцов, Карпюк, Балух, Гриб летять додому», - йдеться в повідомленні.


«Джерела в Україні розповіли, що обмін відбувся. Зараз бійці Альфи і співробітники СБУ прямують до аеропорту Жуляни, куди повинен прибути борт із обміняними», - повідомляє Telegram-канал ВЧК-ОГПУ. 

Також з посиланням на джерела повідомляється, що «в даний момент президент Володимир Зеленський разом з охороною виїжджає до аеропорту Жуляни, щоб зустрічати обміняних».

За інформацією Крим.Реалії, військовополонених українських моряків вже доставили в Україну.

Зазначимо, Олега Сенцова було затримано в Криму 10 травня 2014 року з обвинуваченням у підготовці терактів і засуджено потім до 20 років колонії; Павла Гриба викрали 24 серпня 2017 року на території Білорусі і засудили до 6 років ув'язнення; Микола Карпюк був затриманий 17 березня 2014 року з обвинуваченням у злочинах проти російських військ у ході першої чеченської війни; Володимира Балуха ФСБ затримала в Криму в грудні 2016 року.

Понад 9 місяців у полоні в росіян перебували моряки: Будзило Ю., Зінченко В., Оприско А., Цибізов С., Артеменко А., Терещенко В., Семидоцький Є., Беспальченко В., Шевченко А., Варимез В., Власюк М., Головаш Б., Чуліба С., Мельничук О., Небилиця Б., Костишин В., Попов С., Без'язичний Ю., Мокряк Р., Ейдер А., Сорока В., Драч А., Лісовий В., Гриценко Д.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

30 серпня, 2019 21:20:02

Брехня