26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У багатоповерхівках Житомира спалахнули пожежі: з квартир врятували двох чоловіків. ФОТО

У багатоповерхівках Житомира спалахнули пожежі: з квартир врятували двох чоловіків. ФОТО

  • 25 квітня, 2019 10:01
24 квітня у житомирських багатоповерхівках сталися пожежі, під час яких були врятовані двоє чоловіків. Перша пожежа сталася на балконі другого поверху дев’ятиповерхового житлового будинку по вул. Перемоги.

"Для того, аби дістатися до балкону, рятувальникам необхідно було спочатку за допомогою триколінної драбини потрапити на покрівлю банку, що розташований на першому поверсі. Вже о 13:31 загоряння на балконі було локалізовано", - інформує обласне управління ДСНС. 

Всередині задимленої квартирі вогнеборці виявили на ліжку в одній із кімнат 72-річного господаря. Чоловік мав інвалідність і зовсім не ходив. Рятувальники одягли на нього кисневу маску і до приїзду медиків провітрили помешкання.

Попередня причина пожежі – необережність під час проведення вогневих робіт. Зокрема, робочі ремонтували покрівлю банку, використовуючи відкритий вогонь, через що, припускають, спалахнув балкон.

Друга пожежа сталася близько у провулку Червоному. Там вогнем був повністю охоплений балкон на 5-му поверсі дев’ятиповерхівки. 

"Доки одне відділення розпочало гасіння з вулиці, інше намагалося потрапити всередину квартири, двері якої були зачинені. Відкривши їх за допомогою підручних інструментів, в одній із кімнат рятувальники виявили сплячого господаря", - інформує служба порятунку.

Через сильне алкогольне сп’яніння чоловіка фахівці ДСНС ледве розбудили його та вивели на сходову клітину. Ймовірно, загоряння сталося через необережність під час куріння.

В обох випадках вогнем знищено лише дерев’яні конструкції балконів та домашні речі, що зберігалися там. Вогнеборці не допустили поширення горіння в середину квартир та на сусідні помешкання.











Поділитись

Новини по темі: