19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • День Житомира перенесли з вересня на травень: мер назвав головну причину

День Житомира перенесли з вересня на травень: мер назвав головну причину

  • 23 квітня, 2019 17:08
  • 1
Під час сесії міської ради 23 квітня депутати затвердили статут Житомирської міської об'єднаної громади. Разом з тим, у третій статті затвердженого статуту громади є пункт, у якому йдеться, що День міста Житомира святкуватимуть у третю суботу травня.

До цього житомиряни відзначали цей день на початку вересня. З чим пов'язані такі зміни в кометарі Житомир інфо розповів Житомирській міський голова Сергій Сухомлин.
 

«Дата святкування Дня міста ніде не зазначена, в історичних документах немає такої дати і це, фактично, побажання багатьох людей громади міста Житомира. Восени, коли зазвичай святкувався День міста іноді була не дуже гарна погода,у нас з цим були проблеми. Ми кожен раз, вкладаючи величезні бюджетні кошти в такі свята, завжди думали: буде дощ чи не буде. А на кінець травня зазвичай більш гарна погода і вже закінчується навчання в школах. Діти з іншим настроєм, природа розквітає, тому було побажання перенести святкування на весну, третю суботу травня», - каже Житомирській міський голова Сергій Сухомлин.


За новою датою житомиряни святкуватимуть День міста вже цього року.

«В статуті не передбачений зараз перехідний період, тому воно повинно діяти вже з цього року. Ми планували прийняти статут ще у лютому місяці, а прийняли його у травні і дуже мало часу залишається. Але думаю, що ми встигнемо зробити так, щоб житомиряни гарно зустріли День свого міста», - додає Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Helga Helga
27 квітня, 2019 0:53:12

мда...( слов нет, одни эмоции <img src="/.s/sm/23/wacko.gif" border="0" align="absmiddle" alt="wacko" />