26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Стало відомо, що розміщуватиметься в будівлі житомирського Магістрату після реставрації

Стало відомо, що розміщуватиметься в будівлі житомирського Магістрату після реставрації

  • 22 квітня, 2019 16:11
  • 1
Магістрат – пам’ятка архітектури національного значення, розташована в історичному центрі міста Житомир – на Замковій горі. На приміщення чекає реконструкція та створення нового простору – музейного саду.

Про це розповіла начальник управління культури та туризму ОДА Тетяна Парфентієва.
 

«Після завершення будівельних робіт у Магістраті буде розміщуватися музей природи на 1 поверсі та музей історії на другому. Ми переселимо у приміщення мамонта. Також буде музейний сад – це відкритий простір на вулиці, де можна буде проводити лекції, або ж влаштувати кінотеатр», – сказала Тетяна Парфентієва.


Житомирська ОДА провела вже тендер на понад 21 млн грн для проведення ремонтно-реставраційних робіт. Переможця тендеру оберуть вже на цьому тижні.

На реконструкцію Магістрату з обласного бюджету передбачили 8 млн грн. Також планується, що будуть залучені кошти із Державного фонду регіонального розвитку.

Нагадаємо, двоповерховому будинку Магістрату вже більше 200 років, і він є пам'яткою архітектури. Будували його як адміністративну будівлю, в якому засідав градоначальник Житомира і його управління. Будівля пережила дві війни і революцію, деякий час в приміщенні працювали м'ясні павільйони і тільки за часів незалежності приміщення де-факто перейшло в розпорядження обласного краєзнавчого музею.



Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

22 квітня, 2019 20:39:19

Музей визвольних воєн українців там має бути, а не мамонт! Придурки...