19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Убив, бо вважав відьмою: на Житомирщині чоловік задушив пенсіонерку

Убив, бо вважав відьмою: на Житомирщині чоловік задушив пенсіонерку

  • 17 квітня, 2019 11:37
На Житомирщині зникла 80-річна жінка. Згодом її тіло із синцями на шиї знайшли неподалік села. Вбив жінку її сусід, бо вважав відьмою. 

Він збирався вкоротити віку ще кільком жінкам, яких підозрював у заняттях чорною магією, йдеться у сюжеті ТСН.

У селі Квітневому всі обговорюють вбивство 80-річної Марії Адамівни. Вона зникла за кілька годин перед вбивством. Пішла на пошту за пенсією і не повернулася. Рідні одразу кинулися на пошуки.
 

"Вона не могла так просто зникнути. Думав, що якісь дітлахи чи наркомани позарились на пенсію, що вона отримала, або збила машина та десь вивезла", - розказує родич вбитої Володимир Соловйов.


Сусіди кажуть, що бачили, як бабуся поверталася з райцентру. Додому вона так і не дійшла. Тіло жінки поліція знайшла наступного дня за кількасот метрів від села. На шиї загиблої були синці. Поруч з тілом - її сумка із гаманцем. У ньому вся пенсія – чотири тисячі  гривень. Тож версія про пограбування відпала одразу. Коли слідчі почали опитувати сусідів, то  вийшли на 48-ми річного чоловіка, який жив поруч з  бабусею.

"Він повністю визнав провину, мотивами були сварки протягом тривалого часу", - каже слідча слідчого управління ГУНП у Житомирській області Катерина Денисюк.

У селі розповідають, що затриманий зненавидів сусідку, бо вважав, що жінка наводить на нього порчу. Про вбивство і порчу чоловік сам розказав поліції. Вважав, що його сімейному щастю заважають одразу три сільські бабусі, зокрема, й рідна мати. 
 

"Виявилося, що він хотів вбити бабусю одну, потім другу і третю, а лише тоді він зможе одружитися. Якщо ми б не знайшли Марію Адамівну, він міг би ще вчинити вбити. Так у селі міг би з'явитися серійний убивця", - розказує сільський голова Анатолій Олійник. 


Мати чоловіка у провину сина не вірить. Натомість те, що сусідка наводила на нього порчу – підтверджує.

Родичі загиблої запевняють, жодного стосунку до чорної магії Марія Адмівна не мала. 

"Її в селі дуже любили, вона ветеран праці, все життя проробила на хмелю", - каже Володимир Соловйов.

Підозрюваний у вбивстві бабусі під  вартою. За навмисне убивство йому загрожує до 12 років за ґратами. Якщо психіатрична експертиза доведе його неповносправність, він буде визнаний неосудним.
Поділитись

Новини по темі: