28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Митрополит Епіфаній приїхав у Житомир для освячення хрестів нового храму. ФОТО

Митрополит Епіфаній приїхав у Житомир для освячення хрестів нового храму. ФОТО

  • 8 квітня, 2019 8:58
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Чин освячення і встановлення накупольних хрестів кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира, що знаходиться на Польовій у Житомирі.

Хрести освячували 6 квітня, у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, архієпископа Житомирського і Поліського Володимира, архієпископа Вишгородського Агапіта та керуючого Житомирською єпархією єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія. 

До молитви також долучилися голова ОДА Ігор Гундич та його заступники і міський голова Сергій Сухомлин.
 

«Сьогодні на цьому місці ми, помолившись за Україну, освятили хрести, які будуть підняті на храм святого рівноапостольного князя Володимира. Символічно, що саме на завершення хрестопоклонної седмиці великого посту ми звершили їхнє освячення. Хрест важливий не тільки в житті Церкви, а й в житті християнина, адже в ці дні ми по особливому згадуємо хресні страждання Господа Ісуса Христа, через які ми з вами отримали можливість спастися», – сказав Митрополит Епіфаній.


Будівництво кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира розпочалося у 2001-му році. Пізніше, через різні обставини, роботи були призупинені. Розбудова храму відновилася у 2017-му році.
 

«Півроку не дожив до цього дня протоієрей Микола Дрозд, священик, настоятель церкви, людина, яка пройшла Афганістан і дуже багато своєї життєвої енергії присвятила допомозі іншим. Саме він колись починав будувати цей храм і мріяв побачити, як позолотою заблищать його куполи», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.






























Поділитись

Новини по темі: