26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області сільський голова попався хабарі у розмірі $35000. ФОТО

У Житомирській області сільський голова попався хабарі у розмірі $35000. ФОТО

  • 27 березня, 2019 9:28
26 березня правоохоронці затримали у Житомирській області голову однієї із сільрад Чуднівського району під час одержання ним другого траншу хабара.

Як розповіли "Журналу Житомира" в ГУНП Житомирщини, сільський голова вимагав грошову винагороду за позитивне вирішення питання щодо надання у користування нерозподілених часток (паїв) та підписання відповідних договорів оренди земельної ділянки. 

Наприкінці лютого чиновник отримав перший транш - 5 тисяч доларів США. Момент передачі другої частини неправомірної грошової вигоди (30 тисяч доларів США) був ретельно задокументований правоохоронцями, а фігурант одразу після одержання коштів – затриманий.
 

"Під час огляду належного йому автомобіля ВАЗ 2108 поліцейські вилучили предмет хабара. У подальшому під час санкціонованого обшуку у будинку затриманого правоохоронці виявили та вилучили кошти у національній та іноземній валюті еквівалентом близько 300 тисяч гривень", - інформує поліція.


За подібні дії чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Затримання чиновника відбувалось за участю детективів Слідчого управління ГУНП та працівників Управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції та під процесуальним керівництвом прокуратури області.





Поділитись

Новини по темі: