20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Політика
  • Опубліковано новий рейтинг кандидатів в Президенти - лідери незмінні

Опубліковано новий рейтинг кандидатів в Президенти - лідери незмінні

  • 19 березня, 2019 18:09
До трійки передвиборчих симпатій українців як і раніше входять шоумен Володимир Зеленський, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та чинний президент України Петро Порошенко.

Так, 24,9% громадян, що визначилися з вибором і мають намір голосувати, готові підтримати Зеленського, 18,8% — Тимошенко і 17,4% — Порошенка. Про це свідчать підсумки свіжого опитування соціологічної групи "Рейтинг", яке було проведене в період з 9 по 15 березня, передає Обозреватель.

Далі у списку йдуть Юрій Бойко з підтримкою на рівні 10,2%, Анатолій Гриценко — 9,4%, Олег Ляшко — 5,8%, Олександр Вілкул — 3,5%, Ігор Смешко — 3,1%, Руслан Кошулинський — 2,2%.



Слід зазначити, що Зеленський має міцні електоральні позиції у південно-східних областях та в центрі країни, Тимошенко і Порошенко — в центрі та на заході, Гриценко — на заході, а Бойко — на сході країни.

Щодо того, які шанси кожного з ключових кандидатів стати новим президентом, українці висловилися таким чином: 20,8% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко, в перемогу Зеленського вірять 19,5%, а Тимошенко — 18,6%. В першість Бойка і Гриценка вірять по 3% виборців.



Що стосується моделювання другого туру, то воно дало такі результати: Тимошенко тримає першість у парі з Порошенком (28% проти 19%). Водночас Зеленський у парі з Порошенком — 39% проти 19%, Тимошенко — 35% проти 22% і з Гриценком — 34% проти 26%.



Опитування проводилося серед населення України від 18 років і старше методом формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності не перевищує 2%.

Нагадаємо, дані Центру соціальних і маркетингових досліджень "Социс" свідчать, що лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленського, якого підтримують 27,7% тих, хто визначився і має намір голосувати. Другу позицію посідає діючий президент Петро Порошенко, якого готові підтримати 19,6% опитаних, а третю - лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, за яку готові проголосувати 14,8% тих, хто визначився і піде на вибори.
Поділитись

Новини по темі: