29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир отримав Європейську енергетичну відзнаку, ставши другим містом в країні з таким досягненням. ФОТО

Житомир отримав Європейську енергетичну відзнаку, ставши другим містом в країні з таким досягненням. ФОТО

  • 19 березня, 2019 17:24
Житомир став другим містом України, яке отримало нагороду успішно пройшовши міжнародну сертифікацію за системою «Європейська енергетична відзнака» (ЄЕВ).

Вручення Європейської енергетичної відзнаки відбулося 19 березня. Участь у заході взяли заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Едуард Кругляк, Директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш, координатор Міжнародного офісу Європейської енергетичної відзнаки Паскаль Штайнгрубер, керівник Національного офісу ЄЕВ в Україні та виконавчий директор Асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк, а також очільники 26 українських міст.

Житомирський міський голова зазначає, що для Житомира Європейська енергетична відзнака – це не лише нагорода за пророблену роботу, але й стимул для здійснення нових енергоефективних проектів.
 

«Заходи з енергозбереження для нас стали вже не просто проектами, а стилем життя. Житомиряни вже оцінили позитивний ефект, який вдалося досягнути завдяки термомодернізації об’єктів соціальної сфери, заміни тепломереж, а також встановлення індивідуальних теплових пунктів в багатоповерхівках. Багато проектів ще в процесі реалізації. З-поміж іншого ми запланували будівництво сонячної електростанції, реконструкцію основних магістральних мереж та очисних споруд Водоканалу. Ще одним важливим проектом є 100% заміна ліхтарів зовнішнього освітлення на LED ліхтарі. Ми вдячні Мінрегіону та нашим міжнародним партнерам SECO, НЕФКО, Е5Р, GIZ, ЄБРР і Світовому Банку, а також національному Офісу ЄЕВ – АЕМУ та іншим  організаціям за довіру та підтримку наших починань. Розуміємо, що енергоефективність це не просто тренд, а вимога часу і лише завдяки її впровадженню ми зробимо життя мешканців Житомира комфортним», - говорить міський голова Сергій Сухомлин.


Європейська енергетична відзнака - це сертифікат, отриманий за результатами проходження містом енергетичного аудиту, відповідно до системи європейської енергетичної сертифікації. Зараз це – міжнародний інструмент підтримки міст, націлених на стійку енергетичну політику та міський розвиток шляхом раціонального використання енергоресурсів та збільшення частки відновлювальних джерел в енергетичному балансі міста. На сьогодні більше 1200 міст з 12 країн світу беруть участь у ЄЕВ, більше 600 з яких вже отримали цю відзнаку.







Поділитись

Новини по темі: