20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Події
  • У райлікарні Житомирської області померли породілля і дитина. Поліція підозрює лікарів у халатності

У райлікарні Житомирської області померли породілля і дитина. Поліція підозрює лікарів у халатності

  • 19 березня, 2019 17:05
  • 1
У Житомирській області поліції розпочали розслідування неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, у результаті чого під час пологів померла 36-річна жінка, а її дитина народилась мертвою.

Підставою для початку кримінального провадження стали попередні висновки судово-медичної експертизи щодо причин смерті жінки та дитини. У першої розтин засвідчив, серед іншого, геморагічний шок, а в другої – асфіксію.
 

«Встановлено, що 17 березня близько 5 ранку до Черняхівської лікарні з с. Пекарщини каретою «швидкої» була доставлена 36-річна жінка, вагітна четвертою дитиною. За попередніми відомостями, під час пологів у неї розпочалась сильна кровотеча, яка, серед іншого, й спричинила смерть», - інформує ГУНП Житомирщини.


Попередня кваліфікація події – ч.2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. 

Загалом, як повідомив, заступник начальника Слідчого управління  ГУНП в області Володимир Богатков,  уже цього року розпочато 5 кримінальних проваджень за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 140 ККУ. Нині у них триває проведення необхідних комплексних досліджень щодо професійності дій медиків.

Санкція статті передбачає відповідальність від 5-річного обмеження волі до 3-річного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю строком до 3 років.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Oksana Nadtochy
25 березня, 2019 13:03:20

Ця бідна дівчина стекла кров"ю, в муках народжуючи мертву дитину, благаючи про допомогу, про кесарів розтин, а лікар Шандурська була невблаганна: "Болит? Всем болит. Вот когда муж привезет деньги тогда и сделаем кесарево". Хіба може така людина бути лікарем? Як вона взагалі може ходити й далі на роботу на обслуговувати жінок? Як вона може дивитися людям в очі? Чим вона краща за злодія-вбивцю, що грабує-вбиває за гроші!!!??? А який високий рівень новонародженної смертності в Черняхові, про що ніхто не говорить! Акушерки тільки бігають бумажки заповнюють про черговий новий випадок...