25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Пішохідні зони та велодоріжки. Урбаністи показали центр Житомира після масштабної реконструкції. ФОТО

Пішохідні зони та велодоріжки. Урбаністи показали центр Житомира після масштабної реконструкції. ФОТО

  • 16 березня, 2019 8:08
Вчора, 15 березня, в Житомирі архітектори та урбаністи розглядали конкурсні пропозиції по реконструкції двох центральних площ міста: «Майдан Соборний» і «Площа Перемоги». Відповідний пост опублікував на своїй сторінці Facebook мер Житомир Сергій Сухомлин.

"Ми розглядали конкурсні пропозиції по реконструкції двох центральних майданів міста. Три команди архітекторів та урбаністів працювали над ними близько чотирьох місяців. Дякую учасникам конкурсу за сміливі рішення і сподіваюся, що житомиряни підтримають такі трансформації наших майданів. Якщо все складеться, то реалізація цього проекту можлива впродовж наступних кількох років", - написав Сергій Сухомлин.

Як повідомили «Журналу Житомира», містобудівний конкурс був організований і фінансувався за рахунок коштів проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ). Дякую за постійну підтримку Житомира!

Нагадаємо, конкурс на кращу концепцію реконструкції площ «Майдан Соборний» і «Площа Перемоги» був оголошений 17 листопада 2018 року, тоді ж були визначені команди архітекторів - учасників конкурсу.

Ними, за словами головного архітектора Житомира Юрія Безбородова, стали:

  • ЛКП «Інститут просторового розвитку»
  • ГО «Урбан куратори»,
  • ГО «Містодія».

Організацію і проведення всеукраїнського містобудівного конкурсу на кращу концепцію реконструкції площ Соборної та Перемоги виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив ще 7 листопада 2018.

Всього на розгляд журі було подано 15 заявок - результати конкурсу обіцяли оголосити в квітні 2019-го.


Житомир Майдан Соборний реконструкція

Житомир Майдан Соборний реконструкція

Житомир Майдан Соборний реконструкція

Житомир Майдан Соборний реконструкція


Житомир Майдан Соборний реконструкція

Житомир Майдан Соборний реконструкція
Поділитись

Новини по темі: