29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Мер Житомира звинувачує ТТУ у закупці товарів за завищеними цінами. Начальник підприємства називає це цинічною брехнею

Мер Житомира звинувачує ТТУ у закупці товарів за завищеними цінами. Начальник підприємства називає це цинічною брехнею

  • 14 березня, 2019 15:39
Контрольно-ревізійне управління Житомирської міської ради проведе аудит Трамвайно-тролейбусного управління та передасть матеріали до правоохоронних органів. 

Про це під час зустрічі зі співробітниками Житомирського трамвайно-тролейбусного управління повідомив міський голова Сергій Сухомлин, передає Житомир лайф.

За його словами, трамвайно-тролейбусне управління користуючись тим, що має право не оголошувати тендери на Прозоро до мільйона гривень укладало договори на закупівлю товарів з завищеними цінами.
 

«У мене є інформація про 12 закупок, які пройшли без системи Прозоро. ТТУ може закупляти до мільйона гривень без системи Прозоро. Я розумію, більшою мірою отримали погодження з не профільним заступником, Бог з ним, підписали, то підписали. Але. Скажу про 4 маленьких закупівлі. Вартість бруса, який закупили, на 20% вища від ринкової. Можу показати документи. Ці дані мені дають працівники підприємства. Ресорні подушки закупили на 690 тисяч. Водночас „Запоріжелектротранс“ закупляє на 20% дешевше. Далі стрілки. Я розумію, що стрілки специфічний товар і так далі, сенс проводити через Прозоро, все одно там один виробник. Сєвєродонецьке тролейбусне управління такі ж стрілки закупляє на 15 тисяч дешевше. Це теж приблизно 20%. На що не подивишся — 20%.Закупили газ. На заправці ціна, і всі перевізники купують по 15,8 — 16 гривень. Підприємство багате — закупило по 18. Тільки на газу 100 тисяч. Тільки по цих чотирьох закупках — 300 тис. грн. Потім ми будемо розбиратися по-іншому», — заявив Сухомлин.

 


На звинувачення мера бурхливо відповів начальник ТТУ Євген Демчик. На своїй сторінці в соцмережі він опублікував величезний пост з докладними відповідями на кожне з питань, якого торкнувся Сергій Сухомлин.

До того ж, своє повідомлення Демчик супроводив неоднозначним фото.



 
Поділитись

Новини по темі: