29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Житомирський музей космонавтики проведе спільну виставку з французьким музеєм La Coupole

Житомирський музей космонавтики проведе спільну виставку з французьким музеєм La Coupole

  • 13 березня, 2019 9:01
Житомирський музей космонавтики імені Корольова відвідали колеги з французького музею La Coupole. За інформацією облради, до Житомира приїхав директор музея Тьєрі Капіллер та науковці, які займаються історичними дослідженнями, Ніколя Фіоле та Лоран Сіллі.

Під час зустрічі була підписана угода про співпрацю та укладена домовленість про організацію спільної виставки.

Довідково: La Coupole – німецький бункер на півночі Франції, на території комуни Ельфо, який було збудовано «Організацією Тодта» у 1943–1944 роках на місці закинутого вапнякового кар'єру. Він мав призначення для захисту від бомбардування комплексу передстартового підготовлення та заправляння ракет Фау-2, що запускались для ударів по Лондону. Група місцевих істориків розпочала наприкінці 1980-х кампанію за часткове завершення робіт над куполом і перетворення його в повноцінний музейний комплекс.

План отримав підтримку, і в 1993 році, після 49 років простою, роботи над куполом відновилися. У ході роботи, октагональну залу під куполом перетворено на величезну музейну експозицію, присвячену окупації Франції та програмі «зброї відплати». Частина експозиції музею присвячена нашому земляку С.П. Корольову.







Поділитись

Новини по темі: