24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

На Житомирщині загострилося церковне протистояння між прихильниками РПЦ і ПЦУ. ВІДЕО

  • 11 березня, 2019 9:58
У Баранівці Житомирської області загострився конфлікт між парафіянами Церкви Різдва Пресвятої Богородиці, яка до останнього часу залишалася у підпорядкуванні церкви Московського патріархату. 

Як повідомляє «Главком», конфлікт почався близько місяця тому, але 10 березня протистояння дійшло до того, що частина релігійної громади зачинилася у церкві.

За версією прихильників церкви Московського патріархату, до церкви під'їхали молоді люди, які начебто назвалися націоналістами і заявили, що храм тепер належить релігійній громаді помісної православної церкви. Візитери, не питаючи думки людей, які зібралися у церкві, нібито зачинили їх у приміщенні. 

При цьому на місці подій була присутня поліція, вона впродовж дня чергувала біля храму, не допускаючи силового протистояння.

За версією ж прихильників помісної церкви, напередодні відбулися збори місцевої релігійної громади, яка більшістю голосів вирішила вийти з підпорядкування Московського патріархату і перейти до Православної церкви України. А настоятель Церкви Різдва Пресвятої Богородиці не погоджується із результатами парафіяльних зборів. Активні прихильники помісної церкви заперечують застосування сили до опонентів.

Станом на 2 березня у Житомирській області вже 35 громад перейшли до Православної церкви України.

Поділитись

Новини по темі: