28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • В маршрутках Житомира почали відмовляти пільговикам у безкоштовному проїзді. ВІДЕО

В маршрутках Житомира почали відмовляти пільговикам у безкоштовному проїзді. ВІДЕО

  • 15 лютого, 2019 15:19
У житомирських маршрутках, що курсують за маршрутом №23, з'явились оголошення про те, що з 15 лютого пенсіонери та інваліди мають оплачувати проїзд.

Згідно з оголошенням, пільги матимуть тільки діти-сироти, учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО.
 

"З'явилось оголошення без жодного посилання на нормативний документ, що пенсіонери та інваліди віднині не належать до пільгових категорій, тому мають оплачувати проїзд на маршруті, оскільки перевізникам не компенсується проїзд пільговиків з бюджету. І тому від паперової фабрики багато пасажирів маршруткою не поїхало, по дорозі також виник не один конфлікт з інвалідами. Водій сказав, що рано усіх зібрали і поставили перед фактом, що лище 3 пільгових категорії наразі перевозитимуть, а інакше власники домалюють одиничку і їздитимуть як приміська маршрутка", - написала в соцмережі житомирянка Ольга Прокопова.


Про те, чому перевізники відомвляються від перевезення пільговиків, розповів начальник автобусного парку ТТУ Роман Мусійчук.
 

"Все просто, коли приміському перевізнику маршрут №110 продовжують маршрут по всьому місту, + цей маршрут дублює і приватний маршрут №23 та комунальні 53 та 53А, та більше того, він (110) не перевозить пільгові категорії пасажирів по місту на відміну від того ж приватного 23 та комунального 53 та 53А, тоді цілком зрозуміло такий крок приватного перевізника, він хоче теж працювати як і перевізник маршруту №110 не возити пільговиків.

В мене взагалі така думка, що скоро з міських маршрутів залишиться тільки 53 та 53А, всі інші будуть приміськими, бо їм там і комфортно і ніяких пільговиків. Просто все банально, немає чіткої стратегії розвитку міської транспортної мережі, немає правил гри, немає контролю та немає відповідальності за тей стан речей, які сьогодні є в місті в сфері надання послуг з пасажирських перевезень по місту Житомир", - зазначив Мусійчук.


Депутат обласної ради Олена Галагуза виклала у Facebook відео з маршрутки №23, де дійсно розміщенні оголошення щодо пільговиків. Водій маршрутки запевняє, що про данні оголошення він нічого не знає та пропонує дізнатись деталі у перевізника - Олега Добровінського.

Нагадаємо, з грудня 2017 року вартість проїзду в міських маршрутках Житомира - 5 гривень. Учні міських шкіл платять за проїзд 2 гривні. Без обмежень повинні їздити 8 категорій пільговиків. Пенсіонерів та інші категорії пільговиків безкоштовно в маршрутках повинні возити з 10:00 до 16:00.

Поділитись

Новини по темі: