19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Водохреще-2019: поради житомирянам, як правильно зануритися в ополонку

  • 18 січня, 2019 10:16
  • 2
19 січня в Житомирі офіційно проводитимуться заходи свята Богоявлення Господнього, Водохреща та зимового купання. Як повідомляв «ЖЖ», на території дорослого пляжу в Гідропарку буде організовано чергування фахівців міської рятувальної служби на воді, медичних працівників, охорони громадського порядку. Функціонуватимуть чоловічий і жіночий намети з обігрівачами для переодягання та обігріву, намети з гарячим чаєм і кавою.

Також звертаємо увагу, що святкування Водохреща слід проводити лише в підготовлених та обладнаних для цього місцях. Купання у крижаній воді без дотримання елементарних правил може призвести до небажаних наслідків для вашого здоров’я. 

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради звертається до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, перебуваючи на водоймах та поблизу них.

Фахівці рекомендують зважити свої фізичні можливості, перш ніж зануритися до крижаної води. Напередодні Водохреща, за півтора-два тижні, необхідно почати обливання холодною водою аби бути готовим до зимової купелі. Також перед пірнанням бажано проконсультуватися із лікарем та пройти медичне обстеження. Адже є хвороби, при яких категорично заборонено занурюватися в ополонку.

Перш за все, перед зануренням в ополонку необхідно спочатку розім’ятися. Пити алкогольні напої перед купанням категорично заборонено. Починаючим «моржам» слід занурюватися не більше ніж на 10-15 секунд.

Після купання, в першу чергу, слід обтертися сухим рушником та надіти взуття і білизну. Краще після купання випити гарячого чаю або кави.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

18 січня, 2019 19:05:34

4 січня треба було кидатися в ополонки

18 січня, 2019 19:06:46

Головне - навчіть їх вилазити з води, бо спадаючі бюстоноші та труси головна тема світлин з фоторепортажів)

Hoakina
19 січня, 2019 10:12:29

на 2. а треба бути не в купальнику, а в сорочці, раз вже такі праведні та божі

19 січня, 2019 16:20:20

Я там не знаюсь, але вже кілька років помічаю, які саме світлини стають головними в таких репортажах)