20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Між працівниками «Електровимірювача» та «ОЛДІ» знову сталась сутичка через спірну будівлю. ВІДЕО

Між працівниками «Електровимірювача» та «ОЛДІ» знову сталась сутичка через спірну будівлю. ВІДЕО

  • 23 грудня, 2018 13:37
Ввечері 22 грудня поблизу Житомирського обласного медичного центру здоров'я і спортивної медицини на вулиці Грушевського, 7 зібралося кілька працівників ПрАТ «Електровимірювач». За словами заступника генерального директора ПрАТ Миколи Солімчука, ввечері до будівлі, яка належить «Електровимірювачу», приїхала важка будівельна техніка.

«Сьогодні приїхали два трактори з незрозумілою метою. Ми запросили в товариства «ОЛДІ» дати нам лист, що вони нічого не будуть руйнувати. Нам нічого не дали. Пояснили, що прийдуть власники і щось нам пояснять. Нічого не пояснювали. Вже стемніло і десь після шостої години почали відбійними молотками руйнувати будівлю, яка знаходиться в нас за спиною. Частково розбили стіну, пошкодили обшивку, вирвали утеплювач, побили частково цегляну стіну. Припинили руйнування будівлі тільки після приїзду поліції. І то навіть не одразу, а поліція декілька разів повторила, щоб вони зупинились. І тільки після цього роботи зупинили. Поліцію до місця, де вони здійснювали ці руйнування, вони не допустили. Ми в черговий раз написали заяву до поліції, це вже як мінімум третя заява в поліцію за фактом неправомірних дій товариства «ОЛДІ», - розповідає Микола Солімчук, заступник генерального директора ПрАТ «Електровимірювач».

Журналісти Житомир інфо спробували взяти коментар в представників ТОВ «ОЛДІ», однак, ті відмовились будь-що говорити, аргументуючи це тим, що з хвилини на хвилину має приїхати їх керівництво.

За декілька хвилин до Житомирського обласного медичного центру здоров'я і спортивної медицини під’їхав позашляховик, водій котрого представився власником земельної ділянки поблизу будівлі.

Чоловік одразу почав вимагати в представників ПрАТ «Електровимірювач» пропустити його на нібито його приватну власність. Заразом, за його автомобілем проїхала і будівельна техніка. Після цього за парканом почали виконувати будівельні роботи.
Працівники «Електровимірювача» спробували потрапити до будівельників і між ними сталась сутичка.

У ПрАТ «Електровимірювач» подібні дії називають не інакше, ніж рейдерством.

«На основі рішення антирейдерського комітету який, насправді в даному випадку ухвалює рейдерське рішення про відміну реєстрації, яке ми маємо право оскаржити протягом 60 днів, сьогодні вже вночі у вихідний день приїхали і валять будівлю. Без жодного рішення суду, без дозволів на демонтаж. Всередині майно знаходиться, всередині знаходяться люди зараз. У мене є питання: чи є в місті влада, яка має контролювати, щоб підтримувався правопорядок? Вночі валять майно, яке належить заводу з моменту його будівництва. Ми звертаємося в поліцію, викликаємо її чекаємо вже хвилин 30-40, напевно. Поліція каже, що виклик прийнято. Дзвонимо, куди тільки можна дзвонити», - каже генеральний директор ПрАТ «Електровимірювач» Андрій Чибуровський.

«Вони пошкодили стіну будівлі із тієї сторони, там вже є дірка на вулицю. І з цієї сторони, ви бачите, перед вами пошкоджують. Це конструкція будівлі, вони її порушують без дозволу ДАБІ. Це питання до органів будівельного контролю, це питання до правоохоронних органів, до прокуратури. Чи є хтось, хто має право голосу, якась влада, яка може припинити таке свавілля?», - каже Чибуровський.

Нагадаємо, що це не перший конфлікт між цими компаніями: в середині листопада 2018 року працівники «Електровимірювача» протестували проти встановлення паркана товариством «Олді», яке нещодавно викупило частину приміщень підприємства.
 
Поділитись

Новини по темі: