29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Майже 40% водіїв в Житомирі користуються пасками безпеки. ІНФОГРАФІКА

Майже 40% водіїв в Житомирі користуються пасками безпеки. ІНФОГРАФІКА

  • 15 листопада, 2018 11:11
39,2% житомирських водіїв пристібаються паском безпеки – це другий показник серед всіх обласних центрів країни. Житомир поступається лише Києву. Про це свідчать результати всеукраїнського дослідження, проведеного ГО “Vision Zero” та Центром демократії та верховенства права в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

Дослідження презентували 14 листопада в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить 12-18 листопада в Україні. 

Дослідження проводилось у жовтні 2018 року в 24 містах України. Спостерігачі працювали на дорогах у 22 обласних центрах, а також у Сєвєродонецьку та Маріуполі. Дослідження охоплює понад 32 тисячі водіїв, що дозволило одержати статистично надійні показники фактичного користування ременями безпеки.

Метою дослідження було виявити, яка частина водіїв автомобілів в Україні фактично користуються ременями безпеки і наскільки цей показник змінився за період 18 місяців після проведення першого аналогічного дослідження. Обидва дослідження проводилися за однаковою методологією, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, – методом спостереження.
 

“У порівнянні з показниками такого ж дослідження минулого року, кількість водіїв, що пристібаються, зросла більш ніж на половину з 15 до 23%, що, на нашу думку, є досить позитивною динамікою. Як і минулого року, лідирує у рейтингу Київ, де понад 50% водіїв пристібаються. Втім, наближаються до столичних показників цього року також Житомир, Черкаси та Львів,” – зазначив керівник дослідження та співзасновник ГО “Vision Zero” Віктор Загреба.


Середній показник рівня користування ременями безпеки водіями в обласних центрах складає 23%.



Поділитись

Новини по темі: