19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Представники слов'янського руху «Великий Вогонь» встановлять у Житомирі язичнцьке святилище

Представники слов'янського руху «Великий Вогонь» встановлять у Житомирі язичнцьке святилище

  • 1 лютого, 2011 17:43
Незабаром у Житомирі недалеко від священної язичницької скелі Тура буде зведено святилище.

Про це повідомляє керівник Слов'янського духовного руху «Великий Вогонь» Князь Огін, він же Геннадій Боценюк.

Представники слов'янського руху переконані, що наші предки ще в древні часи безпомилково знаходили Місця Сили, які з часом ставали священними. Це і святі джерела, і священні камені, і лісові галявини. Часто в Місцях Сили проводилися поховання, оскільки вважалося, що саме місце зміцнить після похоронного обряду душу людини, тим самим збільшуючи його можливість допомагати нащадкам. Від стародавніх курганів і зараз віє силою наших предків.

Найбільше значення в культі «Великого Вогню» займають образи предків. Вважається, що живі душі пращурів - нав'ї, які оберігають нас духовно, нерозривно пов'язані з нашим існуванням. Вищі Нав'ї мали свої святині і капища. Саме там славу їм співали, приносили жертви (продукти для влаштування культових трапез) і треби (сучасне українське слово «треба» і зараз означає «потрібно»), тобто все те, що необхідно для проведення обрядів і життя жерців. Провести повсякденний обряд міг кожен голова сім'ї, але по великих святах люди приходили до великих святилищам Вищих Нав'їв.

Зараз представники руху "Великий Вогонь" готуються до будівництва своїх святилищ у Києві та Житомирі. У Житомирі природнім капищем язичникам служать Священна для них скеля Тура і долина курганів (урочище Псищі), де зустрічаються поховання від епохи ранньої бронзи до початку XII століття.

Щороку до скелі Тура до Житомира приїжджають вогнещане з різних міст України на саме гучне і веселе святкування заснування «Великого Вогню». Вони встановлюють наметове містечко на галявині біля скелі Тура. У цей день проходять військові змагання, духовні посвячення і перездача іспитів у школі військового мистецтва.
Поділитись

Новини по темі: