18 травня, 2024
Ми в соцмережах

П’ять правил вибору якісної кави

  • 25 серпня, 2023 10:12

Не обов'язково бути профі баристою чи працювати в копальнях кави,аби вирізняти тонкі нотки смакових властивостей горнятка цього напою. Головне знати тонкощі вибору якісно продукту. Гарний вибір принесе неперевершений смак. Як не заблукати у різноманітті відтінків, специфіки та інших ньюансів, розкажуть корисні правила вибору якісної кави вдома.

Перевірений постачальник та магазин

Перше, що обов’язково потрібно - це визначитись з надійним постачальником. На жаль в супермаркетах у великому різноманітті асортименту, немає гарантій, що обрана кава буде смакувати. А тут погодьтесь, особливо для тих, хто починає день з кави, цей напій задає настрою. Отож надійний  магазин кави є корисною знахідкою. 

Головними особливостями faynakava.com.ua буде ряд переваг:

  • індивідуальний підбір,
  • спеціальні склади з умовами, аби продукт залишався в оптимально комфортних умовах,
  • вигода без націнок, одразу від постачальника,
  • фахова консультація,
  • співпраця з кав’ярнями, ресторанними закладами та офісними центрами тощо,
  • діє оптові замовлення так і одинарні,
  • зручна система доставки, 
  • програми лояльності.

Правилавибору якісної кави

Щодо правил, то тут потрібно вирізняти професійний підхід, де є різні лабораторні дослідження та пристрої для цього, аби точно відфільтрувати найкращі зерна та помел кави. Вирізняти рівні збору зерен, зберігання, перевезення, обсмаження тощо.

На побутовому рівні цього зробити не вдасться, але є правила для визначення якісної кави:

  • Перше правило - надавати перевагу купажованій зерновій каві. Так ви можете регулювати самостійно помел кави, який бажаєте. Адже смак відкривається в подрібненні.
  • Друге правило - якщо ж ви не робити цілий обряд з мелення зерен і бажаєте максимально оперативно приготувати вранці горнятко цього напою, то потрібно підбирати помел для вашої кавомашини чи турки.
  • Третє правило - уважно вивчати усі характеристики та нотки обраного сорту. Часто вони можуть бути з притаманними клімату та континенту смаками.
  • Четверте правило - інструкція правильного приготування обраного сорту.
  • П’яте правило - експериментувати зі смаками, поєднувати кілька купажних сортів чи різновидів. Аби відчути істинність смаку кави не додавати багато води, але при цьому зберігати пропорції. Також напій має бути чистим без цукру, молока чи інших домішків. Якщо ви відчули саме той улюблений смак, можна брати на замітку та гратись із додатковими компонентами, які до вподоби.

 

 



Теги:
Поділитись

Новини по темі: