20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Перевізники вимагають підвищити вартість проїзду в маршрутках Житомира до 10-14 гривень

Перевізники вимагають підвищити вартість проїзду в маршрутках Житомира до 10-14 гривень

  • 8 грудня, 2021 14:57
Приватні перевізники, котрі працюють на автобусних маршрутах Житомира, вимагають підвищити вартість проїзду до 10-14 гривень. Підставою для підвищення тарифів називають збитковість маршрутів.

Про це в коментарі suspilne.media розповів представник підприємців-перевізників Житомира Аркадій Савіцький.

За його словами, міські перевезення стали збитковими для підприємств через подорожчання палива, запчастин до автобусів та енергоносіїв. Одна маршрутка щодня приносить збитки у розмірі близько тисячі гривень.
 

"ГАЗелі Рути" – вони у нас всі або на метані, або на пропані. Та це вже не транспорт, їх потрібно міняти, але щоб їх замінити, нам треба запустити на повну великі низькополі автобуси. А щоб їх на запустити на 100%, треба підвищити тариф. У нас є ці низькополі великі автобуси, але ми не можемо їх випустити – це гарні автобуси, бо вони не відпрацьовують навіть свою заправку – газ чи дизельне паливо", – каже Аркадій Савіцький.


З його слів, влітку підприємства перекривали дефіцит за рахунок нерегулярних перевезень. Нині ж в умовах карантину та подорожчання газу і дизпалива ця частина заробітку зменшилася у кілька разів.

Обґрунтованим тарифом перевізники вважають суму у 10 гривень при розрахунку транспортною карткою та 12-14 гривень – при сплаті готівкою.

Як повідомляв "Журнал Житомира", у Житомирській міськраді розробили проєкт рішення виконкому про підвищення тарифів на проїзд з 2022 року. Згідно з документом, вартість проїзду має складати 8 гривень у разі розрахунку транспортною карткою та 10 гривень – готівкою.
Поділитись

Новини по темі: