19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • УЗ обіцяє запустити Інтерсіті до Житомира: названо терміни

УЗ обіцяє запустити Інтерсіті до Житомира: названо терміни

  • 9 листопада, 2021 17:36
9 листопада відбувся форум «Велике будівництво: нова залізниця», у якому взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков. Центральна тема – системні зміни, які очікують на Укрзалізницю та напрями розвитку галузі.

Міністр заявив, що до 2024 року в усі облцентри країни, зокрема і в Житомир, будуть курсувати поїзди Інтерсіті. Для цього потрібно провести електрифікацію колій.
 

«До кінця 2024 року в усі обласні центри має доїжджати поїзд Інтерсіті. Щоб досягнути цієї цілі ми розгортаємо масштабну електрифікацію колій. У найкращі роки УЗ електрифікувала по 100 км на рік, а за попередні 8 років було електрифіковано лише 23 км залізничних колій.
 
Ми плануємо електрифікувати щонайменше 500 км до 2024 року. Це дозволить налагодити швидкісні міжрегіональні сполучення та запустити нові маршрути формату Інтерсіті+ до понад 10 обласних центрів країни, серед яких Ужгород, Чернівці, Луцьк, Житомир, Чернігів, Суми, Кропивницький, Маріуполь, Миколаїв, Херсон. Зокрема, уже скоро поєднаємо швидкісною залізницею Київ та Черкаси», – розповів Олександр Кубраков.


Серед пріоритетних проєктів з електрифікації на 2022 рік міністр назвав:
 
  • Житомир – Новоград-Волинський;
  • Долинська – Миколаїв – Колосівка;
  • Ворожба – Суми.

Нагадаємо, електрифікація лінії Житомир – Новоград-Волинський дозволить перенаправити через Житомир 10 щоденних поїздів далекого сполучення і, тим самим, забезпечити щоденне сполучення з 19 обласними центрами країни. 

Голова ОДА Віталій Бунечко заявляв, що електрифікація ділянки залізниці від Житомира до Новограда-Волинського триватиме щонайменше 2 роки, а загальна вартість проекту становитиме 1,5 мільярда гривень.

Поділитись

Новини по темі: