26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Електрифікація залізниці Житомир – Новоград затягнеться на кілька років

  • 12 липня, 2021 16:25
Електрифікація ділянки залізниці від Житомира до Новограда-Волинського триватиме як мінімум 2 роки, а загальна вартість проєкту складе 1,5 мільярди гривень. Про повідомив голова ОДА Віталій Бунечко, який 12 липня провів зустріч з виконавчим директором регіональної філії "Південно-Західна залізниця" Артемом Мироновичем.
 

"Насамперед, визначились з основними етапами реалізації, зокрема підготовки проєкту з електрифікації. Згідно з планом він передбачає прокладання лінії протяжністю 91 кілометр та посилення електропостачання вздовж усього напрямку, адже старі лінії потребують негайного оновлення. Необхідно врахувати, що цей проєкт розрахований на понад 2 роки, а загальна вартість складе близько 1,5 мільярди гривень. Після завершення реконструкції, Укрзалізниця зможе запустити поїзди швидкістю понад 150 км/год.", – повідомив Бунечко.




Також під час зустрічі розглянули ще один проєкт, який роками відкладався через брак коштів, а саме електрифікація важливої лінії Бердичів – Житомир – Коростень – Словечно – Державний кордон. 
 

"Його реалізація дозволить забезпечити повноцінне залізничне сполучення усією територією області, а також відновити важливий для вантажних перевезень маршрут між Житомирщиною та Вінниччиною", – додав голова ОДА.



Фото: Віталій Бунечко / Facebook


Нагадаємо, електрифікація лінії Житомир – Новоград-Волинський дозволить перенаправити через Житомир 10 щоденних поїздів далекого сполучення і, тим самим, забезпечити щоденне сполучення з 19 обласними центрами країни. Також залізничники планують запустити через Житомир поїзди "Інтерсіті".

Електрифікація лінії – один з трьох проєктів, на який Житомир отримає фінансування з державного бюджету. Зокрема, на реалізацію проєкту вже закладено 400 мільйонів гривень.
Поділитись

Новини по темі: