29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Урбан-парк замість Гідропарку: не всі депутати міськради підтримали будівництво

Урбан-парк замість Гідропарку: не всі депутати міськради підтримали будівництво

  • 4 листопада, 2021 13:38
Депутати Житомирської міської ради делегували департаменту регіонального розвитку ОДА функції замовника по реконструкції частини гідропарку під урбан-парк.

Питання розглядали на позачерговій сесії міської ради 4 листопада, передає Житомир інфо.

На сесії депутатам показати ескізи типового проєкту урбан-парку, який був реалізований в Києві на території Національного комплексу «Експоцентр України» (ВДНГ).
 

«Група архітекторів, яка робила цей проєкт, була в Житомирі, вони об’єднали свою роботу з роботою дніпровських архітекторів, які зараз працюють над концептом місцевого гідропарку. Є ряд умов: не повинно бути суцільного бетону, дерева не зрізаємо, повинно набагато більше використовуватися органічних матеріалів і ще декілька умов ми виставили. Для того, щоб все так і відбувалося, доцільно підтримати пропозицію комісії з соціально-гуманітарних питань, яка рекомендує доповнити проєкт рішення зверненням до голови Житомирської ОДА стосовно створення робочої групи по реалізації проєкту та контролю за його втіленням. Абсолютно нормальна пропозиція щоб ми могли впливати і на обговорення, і на формування проєктної документації, і на втілення цього проєкту», - пояснив мер Сергій Сухомлин.


До складу робочої групи пропонується включити представників відповідних виконавчих органів ОДА, міської ради, депутатів Житомирської області та Житомирської міської ради.

Будівництво парку викликало бурхливе обговорення серед депутатів. Категорично проти створення урбан-парку виступила голова фракції партії «Сила і Честь» Любов Цимбалюк.
 

«На сьогодні ніхто нікому не показав, де буде розташований цей урбан-парк, ніхто не доповів в якому вигляді (він буде). Проєкт рішення оприлюднений вчора, то в мене є пропозиція: взяти ключик від міста, зав’язати на ньому золоту стрічечку і може комусь передати, або комусь передати в концесію (місто) одразу, а не передавати частинами права замовників. Що ми передаємо, де це буде розташовано? Я однозначно зараз голосувати за це не буду тільки з тієї позиції, що не були проведені громадські обговорення, не були проведені навіть депутатські якісь слухання, або доведення інформації як це буде виглядати, що надалі буде з цим парком – це буде безкоштовно чи платно, хто буде обслуговувати, скільки в рік обійдеться обслуговування цього парку. Є багато питань, які перед тим, як щось комусь передати, потрібно було пояснити», - обурювалася Любов Цимбалюк.


Мер нагадав, що обговорення реконструкції гідропарку триває вже майже рік, а урбан-парк буде на місці «металобрухту» - старих каруселей, які вже давно треба списати. І пояснив, чому так швидко ухвалюють рішення.
 

«Остання нарада відбувалася в Києві в неділю (31 жовтня), є 5-6 міст, які можуть отримати кошти на реалізацію проєкту урбан-парку. І в неділю я міг сказати «шановні державні мужі, нам ще потрібно подумати»? То йдіть думайте!» - емоційно відповів Сергій Сухомлин.


Зрештою за проєкт рішення про делегування функцій замовника будівництва між Житомирською міською радою та департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА проголосувати 32 депутати (всього в міській раді 42 депутати).
Поділитись

Новини по темі: