29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У Житомирі на території Гідропарку з'явиться урбан-парк

  • 3 листопада, 2021 15:02
У Житомирі частину Гідропарку реконструюють під урбан-парк. Про це йдеться в проєкті рішення сесії, оприлюдненому на сайті Житомирської міської ради.

Відомо, що функції замовника будівництва буде делеговано департаменту регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації.

Відповідне рішення буде ухвалено 4 листопада на позачерговій сесії міської ради.
 

Що відомо про урбан-парк


У вересні 2021 року в Києві на території Національного комплексу "Експоцентр України" Володимир Зеленський презентував урбан-парк. Його створили у межах програм президента "Велике будівництво" і "Здорова Україна".

Тоді Зеленський сказав, що 2022 році подібні парки буде відкрито у Львові, Кропивницькому, Кривому Розі, Дніпрі, Харкові, Сумах, а у 2023-му заплановане їхнє відкриття у майже всіх обласних центрах та ще кількох великих містах України.

На території столичного урбан-парку є: скейт-парк, призначений для екстремальних вуличних культур; стрітфутбольний спот для тренувань з вуличного футболу: 3х3, фристайлу; стрітбольний спот для тренувань зі стрітболу та баскетболу 3х3 і 5х5; стрітденс і івент-спот для занять вуличними танцями: брейком, хіп-хоп-денсом, денсхолом, папінгом, локінгом тощо; стрітворкаут-спот для відповідних активностей, тренувань, майстер-класів, а також всеукраїнських джемів і батлів зі стрітворкауту; паркур-спот для вуличних тренувань з паркуру, майстер-класів, зйомок паркур-контенту, всеукраїнських джемів та батлів; бігова доріжка у лісовій зоні.









Фото: vdng.ua
Поділитись

Новини по темі: