19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир у червоній зоні: які обмеження будуть діяти з 30 жовтня

Житомир у червоній зоні: які обмеження будуть діяти з 30 жовтня

  • 29 жовтня, 2021 14:50
Від завтра, 30 жовтня, у Житомирі та області запроваджують "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення ухвалила державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні 27 жовтня.

На території області почнуть діяти посиленні карантинні обмеження.
 

Кафе, ТРЦ, ринки, магазини


Заборонена робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос; заборонена робота ТРЦ, непродовольчих магазинів та ринків, закладів побутового обслуговування.
 

Сфера культури і спорт


Заборонена робота розважальних закладів, кінотеатрів, театрів, спортзалів, басейнів; проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів.
 

Навчальні заклади


Заборонена робота закладів освіти, окрім дитячих садочків, спеціальних закладів і початкових класів шкіл.
 

Транспорт


Постанова Кабміну № 1236, яка регулює карантинні правила в Україні, не передбачає суворих заборон на роботу локального громадського транспорту у тих містах, які опинилися в "червоній" зоні.

Але кількість пасажирів у транспорті не має перевищувати кількості сидячих місць, а масковий режим є обов'язковим. 



Обмеження не будуть розповсюджуватися
на заклади, де усі без винятку співробітники, відвідувачі закладів або учасники заходів матимуть повну вакцинацію від коронавірусу, підтверджену "зеленим" COVID-сертифікатом.

Разом з тим, робота банків, поштових відділень, салонів краси, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів дозволяється, але з обов'язковим дотриманням протиепідемічних правил. 

Поділитись

Новини по темі: