29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Зростає завантаженість лікарень і смертність: яка ситуація з коронавірусом в Житомирі

Зростає завантаженість лікарень і смертність: яка ситуація з коронавірусом в Житомирі

  • 7 жовтня, 2021 15:04
Ситуація з COVID-19 в Житомирі складна. Міські лікарні заповнені більш ніж на 60%, а щодня від коронавірусу вмирають від 5 до 8 осіб. Про це йшлося на брифінгу заступниці міського голови Марії Місюрової. 
 

Головне з брифінгу заступниці мера


Статистика. За минулу добу в Житомирі на COVID-19 захворіли 156 людей, в області – ще 547. Наразі в Житомирі 1601 активний хворий.

Летальність. Щоденно від COVID-19 помирає від 5 до 8 людей. Станом на ранок 7 жовтня, 5 людей померло у Лікарні №1 та одна людина – у Лікарні №2. Серед померлих  – більшість людей похилого віку (70+ років). Однак з-поміж останніх випадків  летальності – люди 45 та 46-річного віку. 

Померли також дві людини, вакциновані однією дозою препаратом CoronaVac, – люди за 80 років та з хронічними захворюваннями.

Завантаженість ліжок у лікарнях. У Лікарні №1 – 78 %, у Лікарні №2 – 64%. Остання  приймає ковідних хворих з 1 жовтня. По три дні поспіль лікарні ургентують.

Госпіталізація. Кожен день госпіталізують близько 20 пацієнтів. Більшість у важкому стані, потребують кисневої підтримки й медикаментозного лікування. У хворих спостерігається раптове погіршення стану. Останні випадки – люди, потрапивши у приймальне відділення, одразу потребували ШВЛ. На реанімаційних ліжках Лікарні №2  всі 9 апаратів ШВЛ вже зайняті. Вакцинованих з-поміж госпіталізованих – 4%: у них перебіг захворювання середньої важкості.

Вакцинація. На сьогодні у Житомирі вакциновано 104 тисячі людей – 50%. За останніми даними ВООЗ, колективний імунітет не набувається. 

Діти і COVID-19. У Житомирі за останню добу COVID-19 виявлено у 25 дітей. Більшість з них на амбулаторному лікуванні. Дітям від 12 років, особливо із супутніми захворюваннями та часто хворіючим, є можливість зробити вакцинацію препаратом  Pfizer-Comirnaty.

Заклади загальної середньої освіти. На сьогодні всі школи Житомира працюють. Однак 18 класів (486 дітей) навчаються дистанційно. У школах серед захворілих – 32 дитини та 17 освітніх працівників, переважно вчителів. На сьогодні вакцинація освітян складає 88%, захворіли ж переважно невакциновані працівники.

Дошкільні навчальні заклади. Тут ситуація краща. Закрито декілька груп, через що 60 дітей у місті на сьогодні не відвідують ДНЗ. Серед захворілих – 1 дитина та 3 технічних працівники.
 

«За всіма показниками (рівнем госпіталізації та коефіцієнтом виявлених випадків) Житомирська область практично у помаранчевій зоні. До позначки червоної зони – часу, можливо, небагато. А це – обмеження, людські та економічні втрати для нашого міста. Півтора року медична система працює в напруженому стані», – каже Марія Місюрова. 


Вона наголошує: думка «я легко перехворів» не є підставою для нехтування засобами безпеки, адже вірус мутував, і штам «Дельта» загрожує життю. Люди забули про маски та соціальну дистанцію, що загрожує безпеці.

«Вакцинація – єдиний можливий спосіб захиститися від COVID-19  та полегшити перебіг хвороби», – зазначають в міськраді.
Поділитись

Новини по темі: