24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі проведуть грандіозну реконструкцію музично-драматичного театру

У Житомирі проведуть грандіозну реконструкцію музично-драматичного театру

  • 17 вересня, 2021 10:35
Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА оголосив тендер на реставраційно-ремонтні роботи будівлі Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги. Очікувана вартість проведення робіт – близько 122 млн грн.

Як повідомляє "Перший Житомирський", у театрі планують проводити роботи з улаштування залізобетонних стін і перегородок товщиною від 15 см, що може свідчити про перепланування.

Піддашок планують оздобити об’ємними панелями, на вході – гранітні сходи. Всередині – плитка, паркет, ковролін та лінолеум.

В оновленому драмтеатрі буде пасажирський ліфт. На сцені встановлять обертове коло, підйомно-спускні площадки та інше механічне обладнання. 

Сцену та оркестрову яму повністю замінювати не будуть – їх металеві елементи очистять від корозії та пофарбують. Покриття – з соснової дошки.

Також влаштують нове сценічне освітлення та акустичну систему. Зокрема, закуплять систему запису та відтворення звуку, систему трансляції спектаклів, а також – генератор диму, різні види мікрофонів, прожекторів, студійні монітори, iPad, MacBook Pro, роутери, мікшери, сплітери та ін.

У театрі проведуть протипожежні заходи, у т.ч. влаштують протипожежну штору та систему водяного пожежогасіння. Також замінять систему опалення і вентиляції, водопостачання та електропостачання, охорони і відеоспостереження. 

Всі роботи підрядник має виконати до 1 грудня 2023 року. Аукціон відбудеться 30 вересня.

Нагадаємо, про плани почати реконструкцію Житомирського драмтеатру в березні 2019-го говорив ексголова ОДА Ігор Гундич. Тоді вартість реконструкції оцінювалася в 35 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: