24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Реконструкція і статус національного: у Житомирі серйозно візьмуться за театр імені Івана Кочерги

Реконструкція і статус національного: у Житомирі серйозно візьмуться за театр імені Івана Кочерги

  • 28 березня, 2019 16:18
У цьому році планують розпочати реконструкцію Житомирського областного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги. Проект реконструкції театру вже розроблений. Як повідомили «Журналу Житомира» в Житомирській облдержадмінстрації, орієнтовна вартість будівельних робіт – 35 млн грн.
 

Якщо говорити відверто, то з моменту відкриття театру тут не було жодної реконструкції і капіталовкладень. Сьогодні ми розробили проект реконструкції театру, який пройде експертизу у квітні. Реконструкцію плануємо розпочати у 2019 році, а завершити у 2020 році», – сказав Ігор Гундич спілкуючись із журналістами.


Для реалізації проекту планується залучити кошти обласного та міського бюджетів, а також Державного фонду регіонального розвитку.

Також 27 березня, у Всесвітній день театру, Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко зазначив, що житомирський театр заслуговую на статус національного.
 

«Наші дитячі вистави можуть конкурувати із виставами в Лондоні або у Парижі, бо вони дійсно класні, сучасні і найголовніше – креативні. Сьогодні вже підійшов час, щоб наш театр отримав статус національного. Це ж питання відноситься і до нашого музею космонавтики. Це питання потрібно піднімати і рухатися у цьому напрямку, щоб область визначалася та подавалася. А ми будемо допомагати», – сказав Геннадій Зубко.


Нагадаємо, 27 березня в музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбулося відкриття 75-го театрального сезону.
Поділитись

Новини по темі: