29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У Житомирі завершують реставрацію Магістрату: він стане домівкою для краєзнавчого музею. ФОТО

У Житомирі завершують реставрацію Магістрату: він стане домівкою для краєзнавчого музею. ФОТО

  • 17 серпня, 2021 8:55
У середмісті Житомира на вулиці Кафедральній завершують реставрацію Магістрату. Будівля 18-го століття стане новою домівкою для краєзнавчого музею.

Як повідомив голова Житомирської ОДА, будівельні роботи практично завершені, наразі тривають внутрішні оздоблювальні роботи та благоустрій території. 
 

"На першому поверсі Магістрату буде розміщена природнича колекція. Це мінералогічне зібрання, з якого розпочав свою історію краєзнавчий музей. А також  зразки флори і фауни області, а також різноманітних екосистем. Другий поверх магістрату передбачає розміщення історичної експозиції, яка передбачає розміщення експозиції Козаччини і частково – доби Київської Русі", – сказав Віталій Бунечко.


Одразу після того, як будівлю Магістрату залишать будівельники, до встановлення експозицій у нових відреставрованих залах візьмуться обласні музейники. Зокрема в Магістраті встановлять й скелет мамонта, який наразі зберігається в підвалі церкви неподалік. 
 

"Опісля реконструкції він перебуватиме у відповідній кімнаті, де ми зможемо побачити представників мегафлори, окаменілості, вік яких становить 3-4 млн років", – додав голова ОДА.


Загальний кошторис об’єкту станом на сьогодні становить 30,9 млн грн. Будівельні роботи виконуються за кошти державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з обласного бюджету.

Довідка. Двоповерховому будинку Магістрату вже більше 200 років, і він є пам'яткою архітектури. Будували його як адміністративну будівлю, в якій засідав градоначальник Житомира і його управління. Будівля пережила дві війни і революцію, деякий час в приміщенні працювали м'ясні павільйони і тільки за часів незалежності приміщення де-факто перейшли в розпорядження обласного краєзнавчого музею.











Фото: Житомирська ОДА
Поділитись

Новини по темі: