20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • ДБР відкрило в Житомирі слідчий відділ, щоб оперативно реагувати на правопорушення

ДБР відкрило в Житомирі слідчий відділ, щоб оперативно реагувати на правопорушення

  • 28 травня, 2021 15:43
У Житомирі 28 травня відкрили слідчий та оперативний відділ Державного бюро розслідувань. У відділі працюватиме понад два десятки правоохоронців, головним завданням яких є розслідування кримінальних проваджень, в яких фігурують правоохоронці, судді та високопосадовці. 

Як повідомив голова ОДА Віталій Бунечко, разом з тим, слідчі Бюро надаватимуть оцінку фактам кримінальних злочинів, зокрема умисного покривання незаконної вирубки лісів й видобутку корисних копалин. 

Відділ відкрили, щоб оперативно реагувати на корупційні правопорушення, адже центр Територіального управління ДБР знаходиться у Хмельницькому і слідчі витрачали багато часу на відрядження.
 

"Територіальне управління ДБР, яке розташоване у Хмельницькому, здійснює свої діяння на території 5-ти областей, серед яких і Житомирщина. За час роботи органу, не було різниці, де було вчинено те чи інше правопорушення. Але за словами директора теруправління Владислава Васильєва з'ясувалося, що майже 60% робочого часу слідчі перебувають "в дорозі". Тепер для швидкого й оперативного і якісного реагування на корупційні правопорушення, у кожній області запрацювали окремі відділи, куди увійшли слідчі та оперативники", – сказав Віталій Бунечко.


Він додав, що це відділ стане зручним й для громадськості області – для заявників та свідків.

Відділ працює в Житомирі на вулиці Перемоги, 54. Для житомирян та мешканців області, які хочуть повідомити про кримінальні правопорушення, діє спеціальна цілодобова телефона лінія: +38 098 777 34 02.








 

Фото: Facebook / Віталій Бунечко
Поділитись

Новини по темі: