28 березня, 2024
Ми в соцмережах

ЄБРР допоможе реформувати Житомирське ТТУ

  • 28 квітня, 2021 15:06
Житомирське трамвайно-тролейбусне управління планують реформувати та перетворити у фінансово стійке підприємство. Як наголошують у міській раді, ефективність діяльності КП підвищать шляхом оптимізації виробничих процесів, впровадження заходів з реформування транспортної мережі.

Модернізація транспортної інфраструктури міста здійснюється за підтримки ЄБРР, який надав грант у розмірі 150 тис. євро. За умовою кредитного договору, реформування ТТУ має здійснюватися з обов’язковим супроводом консультантів від ЄБРР.
 

"Представники міжнародної групи Egis, яка надаватиме технічну допомогу ТТУ у рамках його модернізації, проведуть повний аналіз діяльності КП: наразі вони вивчають роботу підприємства", – інформує мерія.


Впродовж першого року експерти вивчатимуть фінансовий та технічний стани ТТУ, його структуру, а також нададуть рекомендації й пропозиції щодо оптимізації. Консультанти здійснюватимуть і повний супровід реалізації таких рекомендацій комунальним підприємством впродовж другого року.

"Серед основних завдань програми корпоративного розвитку – розробка нової організаційної структури, бізнес-плану, покращення фінансового управління, розробка системи порівняльних показників ефективності, підвищення обізнаності персоналу, налагодження сталого діалогу між користувачами громадського транспорту та КП", – додає міськрада.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку дав Житомиру кредит в розмірі 10 мільйонів євро на купівлю тролейбусів і 2 мільйони євро гранту. За грантові кошти проводиться будівництво тролейбусної лінії на Мальованку.
Поділитись

Новини по темі: