28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • На військовому кладовищі в Житомирі посилять охорону: територію патрулюватиме поліція

На військовому кладовищі в Житомирі посилять охорону: територію патрулюватиме поліція

  • 23 лютого, 2021 8:26
Територію Смолянського військового кладовища у Житомирі будуть контролювати й оберігати від вандалів. Про це повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«Зберегти світлу пам'ять про тих, хто загинув в АТО/ООС, захищаючи Україну, – наш обов’язок. На жаль, є люди, які вважають нормою здійснювати акти вандалізму на військовому кладовищі. Питання заходів, спрямованих на недопущення фактів вандалізму, обговорили на нараді у міській раді під головуванням заступника міського голови Сергія Кондратюка. На зустрічі були присутні представники ветеранів АТО/ООС та сімей загиблих», – йдеться у повідомленні.


 

«Дуже прикро, коли мами загиблих бійців з болем розповідають про наругу над могилами синів, зняття янголів, встановлених в пам'ять про загиблих дітей, зривання прапору 95-ї бригади – гордості України», – сказала Вікторія Краснопір, директорка департаменту соціальної політики міської ради.


У міськраді зазначили, що з метою недопущення актів вандалізму вирішено проводити патрулювання території військового кладовища силами патрульної та національної поліції. 

Крім того, буде опрацьовано питання якнайшвидшого встановлення додаткового освітлення з датчиками руху та розглянута можливість встановлення поста для чергування охоронника.

Нагадаємо, останній акт вандалізму стався на військовому кладовищі в грудні 2020 року.
Поділитись

Новини по темі: