18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «Навесні висадимо нові»: у міськраді прокоментували вирубку дерев на Новому бульварі

«Навесні висадимо нові»: у міськраді прокоментували вирубку дерев на Новому бульварі

  • 27 січня, 2021 14:31
Реконструкція першої частини Нового бульвару викликав бурхливу реакцію житомирян. У соцмережах наслідки ремонту обговорювали впродовж останніх кількох днів. Найбільше містян обурило те, що під час реконструкції вирізали дерева, які росли тут раніше і давали затінок.

Радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович в коментарі виданню Житомир інфо пояснив, що під час реконструкції видалили аварійні дерева, а навесні планують висадити нові рослини.
 

«Паркан зняли, але роботи там ще не закінчені. Паркан зняли з тієї причини, що плитка вже лежить і можна відкрити прохід доріжками, щоб житомиряни вже могли ними користуватись. Всі насадження, які можна було висадити взимку, ми висадили. Інші зелені насадження будуть висаджуватись навесні. Але, щоб до весни не було закрито прохід, ми прибрали паркан. Навесні ми будемо вже висаджувати ті дерева, які в нас є по проєкту. Ми вилучили, згідно з актом, тільки аварійні дерева та аварійні кущі. Десь близько 26 дерев ми вилучили. І замість них ми садимо нові дерева. І дерева будуть висаджуватись не 1 метр чи 1,5 метри, а будуть висаджуватись п’ятирічні дерева до 3-4 метри у висоту. Тому за рік-два це буде нормальний парк з нормальними деревами. А ті дерева, які ми вилучили, вони цього вже потребували. Бо якщо зробити спочатку новий парк, а потім зрізати дерева, то це було б зовсім неправильно. А так – підхід нормальний: оновили парк, посадимо нові дерева навесні. І тоді вже мешканці зможуть оцінити, який у нас оновлений парк», - пояснює радник Житомирського міського голови Олександр Черняхович.


Наразі підрядник продовжує реконструкцію Нового бульвару. У муніципалітеті кажуть: на наступних ділянках також планується видалення дерев.


Передісторія


Реконструкція Нового бульвару перемогла в голосуванні за кращий загальноміський громадський проєкт.

Реконструкцію виконує ТОВ «УК «Комфорт-Буд», вартість робіт – 19 млн 110 тис. гривень.

25 січня підрядник почав знімати будівельний паркан і відкрив доступ до оновленого Нового бульвару.





Фото: Заметки о Житомире / Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: