26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирське ТТУ отримало ще 10 новеньких тролейбусів, але не може випустити їх на маршрути

Житомирське ТТУ отримало ще 10 новеньких тролейбусів, але не може випустити їх на маршрути

  • 30 грудня, 2020 12:55
Житомирське трамвайно-тролейбусне управління отримало чергову партію білоруських тролейбусів. Однак на маршрути їх поки випустити не можуть, адже в партії бракує однієї одиниці транспорту.

Про це 30 грудня на позачерговому засіданні виконкому Житомирської міської ради розповів начальник ТТУ, передає видання Житомир інфо.

Андрій Нечуйвітер пояснив, що тижнів два тому очолюване ним підприємство отримало 10 тролейбусів білоруського виробництва. Однак, за документами, партія має налічувати 11 одиниць транспорту. Тож, аби сертифікувати тролейбуси і випустити їх маршрути, необхідно отримати партію повністю.
 

"У нас на сьогоднішній день є 10 одиниць, а партія – 11 одиниць. Ми не можемо зараз їх сертифікувати, тому що затримка за одним тролейбусом. Вони нам обіцяли, що до кінця року його поставлять. Але вчора були телефонні перемовини, і в них там якась проблема з цим одним тролейбусом. Ми очікували, що до кінця року ми отримаємо передостанню партію і наступну партію – у лютому, на початку наступного року тобто. Справа в тому, що там у договорі прописана партія. І по цій партії приїжджає представник заводу, ми викликаємо комісію з Києва для сертифікації. Тож ми не можемо поділити її. В тому все і питання, тому що тролейбуси ми отримали вже два тижні тому", – пояснив Андрій Нечуйвітер.


Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. У квітні 2019 року на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю 50 нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія "Белкомунмаш". 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю тролейбусів БКМ.
Поділитись

Новини по темі: