29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир може отримати держфінансування на реконструкцію ЗПС аеропорту – Сухомлин

Житомир може отримати держфінансування на реконструкцію ЗПС аеропорту – Сухомлин

  • 1 грудня, 2020 12:44
Житомир у наступному році може отримати з державного бюджету кошти на розширення злітно-посадкової смуги міського аеропорту. Про це інтерв'ю "Укрінформу" розповів міський голова Сергій Сухомлин.

Мер зазначив, що місто вже більше 5 років шукає кошти на реконструкцію смуги аеропорту.
 

"Був час, коли я думав, що з цим проєктом нічого не вийде. У нього реально вірили три людини. Коли зайшла компанія YanAir і почала робити реконструкцію, то все виглядало дуже добре. Тоді вони казали про плани за два роки побудувати злітно-посадкову смугу. Був 2014 рік, й інвестор, який вкладав кошти, відмовився від реалізації цього проєкту, а самі вони фінансово його не витягнули. Після цього потрібно було шукати інвестора на реконструкцію і будівництво злітно-посадкової смуги, або держава мала б надати фінансування. Два роки тому комітет Верховної Ради з питань бюджету проголосував за виділення Житомиру коштів, а парламент це не підтримав. Більше року була пауза в проєкті ... Держава не може дати фінансування на приватну смугу і приватний перон. Перемовини з власником аеропорту привели до того, що він дав згоду безкоштовно передати їх місту. Тепер ми можемо подаватися на державне фінансування", – повідомив Сухомлин.




За словами міського голови, рік тому під час Форуму регіонів України та Білорусі він показав президенту України стан готовності аеропорту і попросив допомоги.
 

"Рік тому, коли в Житомирі проходив форум регіонів України й Білорусі, Володимир Зеленський і Олександр Лукашенко прилітали в наш аеропорт. У мене була можливість показати Володимиру Олександровичу стан готовності. Він запитав – що потрібно, а я кажу, що треба приблизно 400 млн грн, щоб провести реконструкцію – і можна запускати. Він тоді пообіцяв допомогти", – розповів Сергій Сухомлин.




У 2021 році Житомир може отримати необхідну суму і провести реконструкцію смуги. 
 

"Тиждень тому в мене було спілкування в Офісі Президента, і є великі шанси, що місто отримає необхідну суму, бо наступного року держава виділяє 3 млрд грн на розвиток аеропортів. Люди навіть не розуміють, скільки це поїздок на Київ, зустрічей, робочих груп, міністерств, бо цієї роботи не видно", – додав мер Житомира.


Як повідомляв "Журнал Житомира", комісія Кабміну здійснила обстеження аеропорту "Житомир" і визнала його готовим до здійснення міжнародних вантажопасажирських перевезень.

Поділитись

Новини по темі: