29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • У мерії затвердили план дій, якщо коронавірус з’явиться в Житомирі

У мерії затвердили план дій, якщо коронавірус з’явиться в Житомирі

  • 28 лютого, 2020 15:19
У Житомирі під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було обговорено і затверджено місцевий план заходів щодо запобігання занесенню і поширенню вірусу COVID-19 серед населення житомирської громади.

Так, планом передбачається створення низки превентивних, профілактичних, роз’яснювальних заходів, а також зміцнення матеріальної бази.

Йшлося також про необхідний запас медичних засобів та засобів індивідуального захисту  працівників охорони здоров’я, а також для дезінфекції евакотранспорту після госпіталізації хворих, підозрюваних та контактних осіб.

Під час зустрічі обговорювалися питання взаємодії закладів охорони здоров’я з Житомирським обласним лабораторним центром та з Центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.



В закладах охорони здоров’я проводяться відповідні навчання персоналу, на підприємствах, установах, закладах освіти - роз’яснювальна робота щодо профілактики коронавірусу. Моніторинг епідемічної ситуації постійно здійснюють управління охорони здоров’я та Житомирський обласний лабораторний центр.

Розроблено алгоритм дій у разі, якщо будуть виявлені випадки захворювання.

При ускладненні епідемічної ситуації спричиненої коронавірусом на території Житомирської міської лікарні №1 буде розгорнуто додаткові ізолятори для тимчасової ізоляції осіб. Лікувальний заклад забезпечується необхідними засобами індивідуального захисту,  дезінфікуючими засобами, медичними препаратами та обладнанням для діагностики і надання медичної допомоги, відповідно до методики розрахунку тримісячної потреби.

В області визначені 2 бригади екстреної медичної допомоги для транспортування пацієнтів та інфекційні стаціонари, які готові надавати цілодобову медичну  допомогу та інтенсивну терапію при поодиноких випадках COVID-19 дітям та дорослим.

При появі таких симптомів, як підвищення температури, головний біль, кашель, утруднене дихання, слід звертатися телефоном до сімейного лікаря чи контакт-центр комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги»: +380 (412) 432-000; 0 (800) 33-52-51.

Станом на 15 годину 28 лютого у світі підтвердили 83774 випадків захворювання на коронавірус. Загинуло 2867 людей, вилікувалися – 36654.









Поділитись

Новини по темі: