29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирські депутати просять Кабмін зробити другу міську лікарню опорною

Житомирські депутати просять Кабмін зробити другу міську лікарню опорною

  • 20 лютого, 2020 17:59
Сьогодні, 20 лютого, відбулася позачергова сесія Житомирської міської ради. Під час засідання депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Житомирської обласної державної адміністрації та народних депутатів України Сергія Кузьміних та Ігоря Герасименка щодо комунального підприємства «Лікарня №2 ім. Павлусенка», яке не включили до переліку опорних лікарень.

Зазначається, що Житомирська міська рада не погоджується з таким рішенням та вимагає вирішити питання щодо включення комунального підприємства до Переліку опорних закладів охорони здоров’я Житомирської області та внести відповідні зміни до розпорядження Кабінету Міністрів України.
 

«На жаль, при визначенні опорних лікарень не було враховано думку Житомирської міської об’єднаної територіальної громади та територіальних громад сільських та селищних рад.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15 січня 2020 року № 23-р «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року» до опорних лікарень Житомирської області віднесено тільки комунальне підприємство «Лікарня №1» Житомирської міської ради.

При прийнятті рішення не враховано наступне:

 

  • комунальне підприємство «Лікарня №2 ім. В.П.Павлусенка» Житомирської міської ради розташовано найближче до міжнародного автошляху Київ – Чоп, що має стратегічне значення;
  • відстань між визначеними опорними лікарнями (Лікарнею №1 та Новоград-Волинським МТМО) становить більше, ніж 100 км;


Лікарня № 2 ім. В.П.Павлусенка має потужні хірургічну, травматологічну, гінекологічну, ЛОР служби, приймально-діагностичне відділення, що відповідає сучасним вимогам, обслуговує понад 120 тис. міського населення та мешканців інших наближених об’єднаних територіальних громад», - йдеться у зверненні.


Разом з тим, у зверненні йдеться про те, що міська рада в повній мірі підтримала трансформацію медичної галузі, що відбувається в нашій країні. За останні три роки за рахунок коштів міського бюджету в лікарнях проведені ремонти, оновлено медичне обладнання, придбано комп’ютерну техніку. Міські заклади охорони здоров’я готові до укладення договорів з Національною службою здоров’я України. На даний час у місті функціонують дві потужні міські лікарні для дорослого населення, які мають змогу надавати своєчасну, безпечну, якісну медичну допомогу.

Як повідомляв «Журнал Житомира», Житомирська міська лікарня №2 імені Павлусенка, незважаючи на друге місце у рейтингу USAID, не потрапила до переліку опорних лікарень району. Міськлікарню закривати не збираються, але можуть позбавити деяких функцій.
Поділитись

Новини по темі: