25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомир у березні отримає першу партію нових тролейбусів

  • 15 січня, 2020 12:24
Житомир вже у березні отримає першу партію новеньких тролейбусів від білоруського виробника "Белкомунмаш". Всі 49 тролейбусів мають приїхати до нашого міста до кінця осені.

Про це під час засідання виконкому сказав начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний, передає Вголос.Zt.
 

"Перші 10 тролейбусів мають надійти вже у березні. Далі партіями по 10 тролейбусів будемо отримувати щомісяця. До жовтня-листопада отримаємо всі 50 транспортних засобів", - повідомив Підпокровний.


З урахуванням нових машин, у першому кварталі на лініях має працювати 86 тролейбусів. У другому кварталі їх має бути 90, у третьому — 88. На останній квартал планують використовувати 95 тролейбусів.

Як повідомляв "Журнал Житомира", Житомирське трамвайно-тролейбусне управління підписало договір позики з ЄБРР на придбання нових тролейбусів. На реалізацію проекту передбачається 12 мільйонів євро, з яких 2 мільйони грантова складова. У квітні на сайті Європейського банку реконструкції і розвитку оголосили тендер на закупівлю нових тролейбусів для Житомира. Тендер виграла білоруська компанія "Белкомунмаш". 3 жовтня 2019 року під час Форуму регіонів України та Білорусі була підписана угода на закупівлю 49 тролейбусів БКМ. Вартість одного тролейбуса складає 190 тисяч євро.
Поділитись

Новини по темі: