27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Налякані петиціями базарники прийшли у міськраду. Мер Житомира запевнив - ринок зносити не будуть

Налякані петиціями базарники прийшли у міськраду. Мер Житомира запевнив - ринок зносити не будуть

  • 31 жовтня, 2019 16:59
Підприємці, які торгують на "Хлібному" ринку у Житомирі, 31 жовтня прийшли на сесію міської ради з вимогою не зносити базар і не будувати там паркінг. Проте, зносити ринок ніхто й не збирався.

Інформація про можливе створення паркінгу на місці ринку була озвучена лише у електронній петиції, де була опублікована відповідна концепція. Згодом з'явилася ще одна петиція, автор якої агітував проти будь-якого будівництва на "Хлібному".

Мер Житомира назвав все це фейками і пообіцяв посилити контроль над електронними петиціями.

"Історія з будівництвом паркінгу на місці ринку "Хлібного" — яскрава демонстрація того, як за допомогою фейків можна маніпулювати громадською думкою. Кілька днів тому хтось зареєстрував петицію з проханням не зносити ринок і не будувати на його місці парковку. Ця інформація збентежила підприємців і вони прийшли на сесію.

А правда в тому, що ніхто й не збирався там нічого будувати. Заспокоїти «заряджених» фейком людей дуже важко. Але я повторюю, що сказав їм раніше, — інформація не відповідає дійсності. Найближчим часом запрацює в повній мірі порядок прийому петицій, визначений статутом ОТГ, де обов’язковою умовою буде ідентифікація автора через ЕЦП або BankID"
, – написав в соцмережі Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі: