16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Тепло у Житомирі поки не вмикатимуть – чекатимуть похолодання

Тепло у Житомирі поки не вмикатимуть – чекатимуть похолодання

  • 10 жовтня, 2019 14:27

Котельні у Житомирі поки не запускатимуть, адже температура повітря за вікном підвищилася, а на найближчі дні синоптики прогнозують до +20 градусів. Про це розповів директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

«Сьогодні, хоча передбачалося раніше, котельні запускатися не будуть, оскільки на вулиці тепло. Вмикаємо лише садочки, від яких є заявки. За прогнозами синоптиків, різке погіршення погоди очікується десь 17 жовтня, тоді і запускатимемо котельні. Законну основу на це ми вже маємо – рішення виконавчого комітету є. Сьогодні увімкнули Житомирський навчально-виховний комплекс спеціального типу №59, адже було відповідне замовлення. Щодо житлового фонду, то замовлень немає, жодного. На завтра прогнозують 20 градусів тепла. Чому ж люди повинні сплачувати зайві кошти?», – пояснив Дмитро Рогожин в інтервью Житомир інфо.

Він також акцентував, що усі мережі заповнені теплоносієм, тож, як тільки стовпчик термометра опуститься до відповідних показників, тепло подадуть. Зі слів Дмитра Рогожина, в загальноосвітніх навчальних закладах, зокрема, тепло також не вмикають.

«Усі мережі заповнені, але опалення не увімкнене – ніхто не замовляє, і температурний режим не дозволяє нам спалювати природний газ», – наголосив керівник теплокомуненерго.

Нагадаємо, 9 жовтня заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова повідомляла, що 10 жовтня запустять 13 автономних котелень, які подають опалення до дошкільних навчальних закладів міста. Вона зазначала, що у шкільних аудиторіях моніторять температуру повітря: станом на 11 годину 9 жовтня вона становить 17,5 градусів.

Cтаном на ранок 9 жовтня опалювались усі стаціонари міських лікарень.

1 жовтня 2019 міськвиконком прийняв рішення про початок опалювального сезону з 10 жовтня. 

4 жовтня заступник мера Сергій Кондратюк розповідав, що підготовка до старту опалювального сезону йде згідно з графіком, є проблемні ділянки, проте усі ремонтні роботи мають завершитися до 10 жовтня.

Поділитись

Новини по темі: