26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомир на приватизації нерухомості заробив 100 мільйонів гривень

Житомир на приватизації нерухомості заробив 100 мільйонів гривень

  • 26 вересня, 2019 16:32
Мала приватизація через систему ProZorro.Продажі дозволила Житомиру продати 15 об'єктів нерухомості та заробити 100 млн гривень. Про це заявив міський голова Житомира Сергій Сухомлин під час публічної презентації результатів першого року малої приватизації в Україні 25 вересня.

«Ми одні з перших приєдналися до малої приватизації у системі Прозорро.Продажі і нас дуже вразили навіть перші торги, що відбулися - три невеликих магазини, кожен до 150 метрів квадратних, були приватизовані за досить великі для Житомира гроші. А це не тільки додаткові надходження у місцевий бюджет, а й ще зменшення корупційних ризиків. Ми вже продали 15 об’єктів, процес продовжується, маємо план продажів комунального майна на декілька років»,  – зазначив очільник міста.

Він також додав, що Житомир опинився на другій сходинці у рейтингу міст-лідерів, обійшовши Київ.


 

«Першість отримав Львів, ми посіли друге місце, продавши об’єктів на 100 млн гривень. Мова йде про прозорий продаж об’єктів, які ми не могли ефективно використовувати, але мали витрачати кошти на їхнє утримання. Тепер вони отримають нове життя, а місто – додаткові кошти, за які можна відремонтувати дороги, школи чи амбулаторії», – додав Сергій Сухомлин.


Як повідомляв «ЖЖ», найбільшим об'єктом приватизації був готель «Житомир», який продали за 60 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: