29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Карантин: з 30 січня освітній процес у навчальних Житомира буде призупенено

Карантин: з 30 січня освітній процес у навчальних Житомира буде призупенено

  • 28 січня, 2019 18:51

Під час засідання міської комісії ТЕБ і НС сьогодні, 28 січня, було прийнято рішення про введення упереджувальних обмежувальних  заходів у загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах та рекомендовано у закладах професійно-технічної освіти. Із 30 січня до 9 лютого включно у зазначених навчальних закладах буде тимчасово призупинено освітній процес.

«Станом на 28 січня відсоток дітей, хворих на грип чи застуду, становить 14,2%. У трьох школах міста поріг захворюваності перевищив 20%. Враховуючи зростання захворюваності на грип та ГРВІ, очікуване потепління, що зазвичай сприяє  зростанню кількості хворих, члени міської комісії з питань техногенно-екологічної ситуації і назвичайних ситуацій прийняли рішення ввести обмежувальні заходи з 30 січня до 9 лютого. Протягом цього періоду фахівці управління охорони здоров’я та департаменту освіти міської ради здійснюватимуть моніторинг  стану захворюваності у Житомирі, а вже на наступному засіданні комісії,  ми розглянемо статистичні дані та визначимось, - зазначила заступник міського голови Вікторія Краснопір.- Члени комісії розуміють важливість безперервного освітнього процесу, але пріоритетом є все ж таки здоров’я дітей», - повідомляється на сайті Житомирської міської ради.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин на своїй сторінці у Фейсбук написав:

З 30 січня у школах, ПТУ та закладах позашкільної освіти Житомира — карантин!

Станом на 23 січня відсоток дітей, хворих на грип чи застуду, становив 12,5%, сьогодні — 14,2%.

Зростання 2%. Але у трьох школах міста поріг захворюваності перевищив 20%.

Тому уповноважена комісія міської ради рекомендувала призупинити навчання у школах, ПТУ та закладах позашкільної освіти міста. Поки на 10 днів.

Кожної п’ятниці будемо проводити заміри. Діятимемо по ситуації.






Поділитись

Новини по темі: