29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Приїзд Петра Порошенка до Михайлівського собору в Житомирі: фоторепортаж

Приїзд Петра Порошенка до Михайлівського собору в Житомирі: фоторепортаж

  • 17 січня, 2019 15:26
  • 2
В рамках робочої поїздки на Житомирщину Президент Петро Порошенко взяв участь у подячному молебні за надання Томосу про автокефалію Православної Церкви України, який відбувся у Свято-Михайлівському кафедральному соборі у Житомирі. 

Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, молебень відправив Святійший Філарет. Президент під час виступу наголосив, що без єдиної церкви не може бути об’єднаної держави.
 

«Без церкви – це як будувати дім: ти можеш поставити вікна, пофарбувати стіни, але якщо немає духовного фундаменту – цей дім не вистоїть. Тому цей документ (Томос – ред.) – має аж ніяк не менш важливе значення для держави Україна, для українського народу, ніж Акт про проголошення державної незалежності України 1991 року», – сказав Петро Порошенко.


Глава держави запевнив, що захистить і тих парафіян та церкви, які вирішать приєднатися до ПЦУ. 
 

«Дякую Верховній Раді, яка буквально декілька хвилин тому прийняла закон, яким впорядковується механізм переходу. Для чого це робиться? Щоб, не дай Боже, не пролилась кров. Закон має це врегулювати – якщо дві третини парафіян зібралися і на відкритому голосуванні приєдналися до нової Церкви, то хто може зупинити народ?», – зазначив Президент.


Президент зауважив, що шлях до об’єднаної церкви лише починається, і Томос відкриває ці двері, а не завершує будівництво. 

«Дуже важливо, що ми йдемо до всіх вірних, в тому числі і Російської православної церкви в Україні з любов’ю, з молитвою і за вуха ніхто нікого тягнути не буде», – наголосив Президент.

По завершенню молебню Глава держави встановив лампадку біля пам’ятної стели на честь Героїв Небесної Сотні.



















  































Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

17 січня, 2019 18:00:42

А чому дві третини, а не половина?

Екатерина Москаленко
17 січня, 2019 20:41:28

А ментов нагнали, на каждом шагу! А как на ДТП приехать, так полицейских не хватает!