26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Більше шкоди, ніж користі: в центрі Житомира неправильно поклали тактильну плитку для незрячих. ФОТО

Більше шкоди, ніж користі: в центрі Житомира неправильно поклали тактильну плитку для незрячих. ФОТО

  • 7 листопада, 2018 13:26
В Житомирі на тротуарі по вулиці Київській поклали тактильну плитку для незрячих. Проте, плитка покладена неправильно – замість того щоб допомагати людям орієнтуватись в просторі, вона навпаки збиває з пантелику. Фотографії плитки виклав в соцмережі головний архітектор Юрій Безбородов.

«"Геніальна" раскладка тактильної плитки. Житомирська школа. Вже уявляю як тут ходять навкруги сітілайта незрячі і не можуть вирватись з чарівного кола. Заспокоює що це лише імпровізація укладчика плитки, який не розуміє що та навіщо робить, а не проектне рішення», - написав Безбородов.

У коментарі Житомир інфо начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов пояснив, хто помилився при укладанні тактильної плитки на вулиці Київській та, де ще вона з’явиться у Житомирі.

«Тактильна плитка буде на всіх переходах по вулиці Київській в цьому році, поки що. А ту фотографію, яку Юрій Безбородов опублікував з тактильною плиткою біля сіті-лайта, там хлопці трішки помилилися. Вони заклали по колу, а потрібно було тільки з двох сторін, з лицевої. Є тактильна плитка в крапочку – це лінія «Стоп», а та яка в полосочку біля сіті-лайта – це напрямок руху. І саме тут робітники помилилися, і заклали цю плитку по колу. Хочу вас запевнити, що сьогодні все буде виправлено. Наголошу, що така плитка буде на переходах і зупинках», - розповів В'ячеслав Глазунов.





Поділитись

Новини по темі: