16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Польське кладовище в Житомирі отримає статус пам'ятника архітектури

Польське кладовище в Житомирі отримає статус пам'ятника архітектури

  • 30 березня, 2011 12:28
Польському кладовищу розташованому в Житомирі місцева влада має намір надати статус пам'ятки архітектури.

Вчора, 29 березня в Житомирській облдержадміністрації відбулася зустріч голови облради Йосипа Запаловського з представником польської сторони - Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком.

Йосип Запаловський повідомив, що важливим результатом співробітництва є відкриття в минулому році почесного консульства Республіки Польща в Житомирі. А крім того підкреслив, що відносини з Польщею дружні, і вони поглиблюються.

Кшиштоф Свідерек висловив глибоку подяку керівництву області за підтримку в інвестиційній діяльності, за успішну співпрацю в різних областях. Він повідомив, зокрема, про готовність генерального консульства запросити до співпраці туристичні фірми, що працюють з Польщею, і надавати всіляку допомогу і підтримку.

Генеральний консул звернувся з проханням вирішити питання про надання Польському кладовищу в Житомирі статусу пам'ятки архітектури. Це дозволить залучити кошти для благоустрою кладовища.

Пізніше, офіційна зустріч пройшла у міській раді. Під час зустрічі також обговорювалися питання налагодження дружніх українсько-польських відносин.

Міська влада підтримала пропозиції та ініціативи польської сторони. Кладовище в Житомирі є одним з чотирьох найбільших польських цвинтарів у світі. За ініціативи Почесного консульства в Житомирі пропонується надати йому статус історичної пам'ятки культури. Значна робота в цьому напрямі вже проведена.

Важливим для польської громади є також увічнення пам'яті відомого польського музиканта, державного і громадського діяча Я. Падаревского. Виставку з історії його життя і діяльності було розгорнуто в Житомирі та в Варшаві в кінці 2010 року.

C метою вшанування пам'яті Падаревского про житомирському період його життя була виготовлена ​​меморіальна дошка. Досягнуто домовленість про сприяння представниками консульства у налагодженні співпраці між польськими містами і Житомиром.
Поділитись

Новини по темі: