19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • «КлубОк» потрібно було довести до цього конфлікту, щоб побачити, що там коїться», - Дебой. ВІДЕО

«КлубОк» потрібно було довести до цього конфлікту, щоб побачити, що там коїться», - Дебой. ВІДЕО

  • 23 лютого, 2011 13:19
Вчора, 22 лютого відбулась колегія прокуратури Житомирської області. Тема – захист дитячої та суспільної моралі.

Позицію прокуратури окрім журналістів уважно слухали мер міста Володимир Дебой, представники облдержадміністрації, працівники різних відомств МВС та інших контролюючих органів.

Прокурор області Микола Франтовський почав з того, що визначив новий пріоритет в діяльності прокуратури –  захист дітей. Статистика, за його словами, говорить про те, що за минулий  рік ріст дитячої злочинності складав понад 80%, більшість з яких – крадіжки. Гроші, на переконання прокурора, більшості дітей потрібні для ігор у комп’ютерних клубах. Прокуратура під час нещодавньої перевірки виявила в 2 рази більше порушень у галузі захисту суспільної моралі, ніж МВС та інші контролюючі органи.

Також, прокурор та його підлеглі неодноразово скаржились на не підконтрольність їх пильному оку мережі Інтернет, за допомогою якої поширюється недостовірна інформація, порнографія та «воєнізовані ігри з елементами насильства та жорстокості». При цьому на екрані транслювались кадри з ігор «Counter Strike», «С.т.а.л.к.е.р.» та інших шутерів.

Заступник  прокурора Анатолій Чумаченко згадав і нещодавню бійку дівчат у шкільному туалеті, яку знімали на свої телефони інші школярі. На думку прокурора, вирішити проблему дитячої жорстокості потрібно… заборонивши мобільні телефони. У дітей тоді відпаде бажання бути операторами і режисерами таких бійок, а тому й битися вони перестануть – вважає правоохоронець.

Прокурор області торкнувся гучного скандалу з захопленням інтернет-клубу «КлубОк».

«Санстанція й інші органи влади жодного разу не виявляли там порушень і це при тому, що заклад розташовано у центрі міста (!?!) поруч з органами влади», - обурювався головний обласний наглядач за законом. Житомирський міський голова Володимир Дебой підтримав думку, зазначивши, що «якщо працює сьогодні «КлубОк», я абсолютно погоджуюсь, що потрібно було довести до цього конфлікту і порушити кримінальну справу, щоб ми побачили, що там коїться».

Закінчив пан прокурор емоційними сентенціями про те, що «доля кожної дитини має стати долею кожного службовця прокуратури».
Поділитись

Новини по темі: